Ανάλυση και αξιολόγηση των ιστοσελίδων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ελλάδας

Ανάλυση και αξιολόγηση των ιστοσελίδων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ελλάδας

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Ανάλυση και αξιολόγηση των ιστοσελίδων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ελλάδας

Λούπα, Ελένη

Thesis
NonPeerReviewed

2009


Το θέμα που διαπραγματεύεται η συγκεκριμένη εργασία, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ηλεκτρονική διαβούλευση και πως αυτές οι έννοιες λειτουργούν μέσω των ΟΤΑ (οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης) παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ένα καινούργιο σύστημα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους διάφορους φορείς και τους πολίτες. Μέσα από την μελέτη και την έρευνα που πραγματοποιήθηκαν για την δημιουργία της εργασίας αυτής, φαίνεται πως ο τρόπος αυτός επικοινωνίας με τον καιρό κεντρίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των ανθρώπων που θέλουν να ακουστεί η γνώμη τους και νιώθουν πως αυτός είναι ένας καλός τρόπος να το κάνουν. Μέσα από την εργασία αυτή θα προσπαθήσουμε να δούμε αρχικά και να αναλύσουμε θεωρητικά τις διάφορες μορφές δημοκρατίας που υπάρχουν και να δούμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν σε κάθε περίπτωση. Θα κάνουμε σύγκριση των μορφών αυτών της δημοκρατίας με την ηλεκτρονική δημοκρατία την οποία μελετούμε εμείς σε ελληνικό επίπεδο, καθώς και θα μελετήσουμε διάφορες περιπτώσεις ηλεκτρονικής δημοκρατίας στο εξωτερικό. Όσον αφορά την έρευνα της εργασίας και τον τρόπο που διεξήχθη καθώς ήταν ένας μεγάλος όγκος μελέτης, έγινε πρωτογενής έρευνα αποθηκεύοντας και μελετώντας πάνω στο κομμάτι της ηλεκτρονικής δημοκρατίας όλες τις ιστοσελίδες των δήμων και των νομαρχιών της Ελλάδας την χρονική περίοδο 30/03/2007 έως 10/05/2007. Στην συνέχεια έγινε επεξεργασία των δεδομένων αυτών και αναδείχτηκαν και σχολιάστηκαν οι καλύτερες ιστοσελίδες στo κομμάτι της μελέτης το οποίο ήταν η ηλεκτρονική δημοκρατία. Ο σκοπός της εργασίας αυτής μέσα από την διεξαγωγή της έρευνας την οποία έγινε ήταν να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα για την ηλεκτρονική δημοκρατία ως έννοια αλλά και την εφαρμογή της σε ελληνικό επίπεδο, ακόμα να δώσουμε κάποιες συμβουλές στους οργανισμούς και στους πολίτες για την καλύτερη και πιο εύκολη εφαρμογή και εμπέδωση της λειτουργίας αυτής.

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση
Τοπική αυτοδιοίκηση
E-government

Ελληνική γλώσσα

cc_by_nc_nd




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.