Τεχνολογία παραγωγής και ποιοτικά χαρακτηριστικά του τυριού φέτα

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2006 (EN)
Τεχνολογία παραγωγής και ποιοτικά χαρακτηριστικά του τυριού φέτα

Χασάπη, Σοφία

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο που υπάρχει στο καθημερινό διαιτολόγιο του ανθρώπου. Ανά την υφήλιο παράγονται πολλά τυριά. Ένα από αυτά είναι και η Φέτα. Η Φέτα είναι ένα τυρί κατεξοχήν ελληνικό που παρασκευάζεται στη χώρα μας από αρχαιοτάτων χρόνων. Και που μετά από πολλούς αγώνες, δικαίως απέκτησε τον τίτλο προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Είναι ένα λευκό χωρίς επιδερμίδα τυρί που διατηρείται σε άλμη και παρασκευάζεται μόνο από πρόβειο γάλα ή μίγμα αυτού με γίδινο σε αναλογία έως και 30%. Το Το γάλα αυτό πρέπει να προέρχεται από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδος. Για την παραγωγή της Φέτας χρειάζεται γάλα καλής ποιότητας, πυτιά και αλάτι. Το γάλα θα πρέπει να παράγεται από υγιή ζώα, κάτω από υγιεινές συνθήκες και να είναι απαλλαγμένο από αντιμικροβιακές ουσίες. Το γάλα περιέχει μεγάλο αριθμό συστατικών, άλλα από αυτά σε μεγάλες ποσότητες (κύρια συστατικά) και άλλα σε μικρές (δευτερεύοντα συστατικά). Το γάλα εφόσον παραχθεί συλλέγεται και μεταφέρεται στο εργοστάσιο. Εκεί γίνεται ο ποιοτικός του έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του, προκειμένου να ξεκινήσει η επεξεργασία του.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Τυροκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)