Γενετική βελτίωση ορνίθων

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2009 (EN)
Γενετική βελτίωση ορνίθων

Πουαρίδης, Ευστάθιος

Η κατανάλωση ορνιθιού κρέατος στην Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη δεν υπήρχε στον βαθμό που βλέπουμε να έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια .Η οικόσιτη όρνιθα υπάρχει μόνο στα χωριά και λίγοι είναι πλέον αυτοί που έχουν άμεση πρόσβαση στην προμήθεια αυγών και σφαγίων. Πάντως το κρέας δεν προτιμάται και από μεγάλο καταναλωτικό κοινό λόγο του μαύρου χρώματος και των σκληρών μυών. Προτιμάμε βλέπεται το λευκό απαλό κρέας του ορνιθοτροφείου. Το βιολογικό και ελευθέρας βοσκής αυγό είναι πολύ καλής ποιότητας και πωλείται σχεδόν όσο 3 αυγά ορνιθοτροφείου. Στα επόμενα χρόνια θα συνεχίζεται η ίδρυση μεγάλων μονάδων κάθετης οργάνωσης οι οποίες θα συνυπάρξουν με εκμεταλλεύσεις οικογενειακού τύπου και κυρίως εκτατικής μορφής. Η παραγωγή και γενικά η προσφορά αυγών και πουλερικών θα εξαρτάται στο μέλλον από την ζήτηση. Η παραγωγή κυρίως κρέατος πουλερικών θα βρίσκεται σε συνάρτηση με τη σχέση των τιμών κρέατος πουλερικών προς εκείνες των άλλων κρεάτων. Τώρα ποιο ειδικά στην γενετική βελτίωση των ορνίθων και η δημιουργία εξειδικευμένων τύπων ορνίθων για την παραγωγή αυγών και κρέατος είναι έργο των μεγάλων οίκων αναπαραγωγής. Οι οίκοι αυτοί είναι λίγοι στον αριθμό και βρίσκονται στην Αμερική, Ολλανδία , Μ.Βρετανία και προμηθεύουν όλο σχεδόν τον κόσμο με γεννήτορες μέσο των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων

Thesis
NonPeerReviewed

Πτηνοτροφία
Ζώα - Γενετική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)