Εφαρμογή συστήματος HACCP στη βιομηχανία παραγωγής παραδοσιακής φέτας

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2004 (EN)
Εφαρμογή συστήματος HACCP στη βιομηχανία παραγωγής παραδοσιακής φέτας

Μαρνέρης, Ηλίας

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (93/43), η εναρμόνιση της οποίας με την ελληνική νομοθεσία έγινε στις 4/10/2000 με το ΦΕΚ 1219 B’, όλες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στο χώρο των Τροφίμων και Ποτών, οφείλουν να διασφαλίζουν με επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο την ασφάλεια των προϊόντων που διαθέτουν στην κατανάλωση. Ειδικότερα στην Οδηγία αυτή αναφέρεται ότι οι επιχειρήσεις αυτές οφείλουν να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν ένα εξειδικευμένο σύστημα HACCP που θα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του προγράμματος Διασφάλισης ποιότητας των επιχειρήσεων αυτών. Τα αρχικά HACCP σημαίνουν Hazard Analysis Critical Control Point που στα Ελληνικά μπορεί να αποδοθεί ως ΑΚΚΣΕ ,δηλαδή Ανάλυση Κινδύνων Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου. Το HACCP είναι το εργαλείο που προσπαθεί να διασφαλίσει την υγιεινή ενός τροφίμου. Αναγνωρίζει συγκεκριμένους Κινδύνους (Hazards) και ορίζει Προληπτικά Μέτρα (Preventive Measures) για τον έλεγχό τους. Ο χαρακτήρας του HACCP είναι προληπτικός.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Τυροκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)