Παραγωγή κατεψυγμένου πράσινου ολόκληρου φασολιού και κατεψυγμένου σπανακιού με τη μέθοδο της ταχείας κατάψυξης

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2009 (EN)
Παραγωγή κατεψυγμένου πράσινου ολόκληρου φασολιού και κατεψυγμένου σπανακιού με τη μέθοδο της ταχείας κατάψυξης

Ζλάτη, Τραϊανή

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία γίνεται μια προσπάθεια να παρουσιασθεί αναλυτικά η διαδικασία της κατάψυξης των τροφίμων, και ειδικότερα δύο λαχανικών, του σπανακιού και του πράσινου ολόκληρου φασολιού, με τη μέθοδο της ταχείας κατάψυξης. Αρχικά γίνεται μια παρουσίαση των στοιχείων βιολογίας και καλλιέργειας του πράσινου φασολιού και του σπανακιού. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στα βοτανικά χαρακτηριστικά, τις απαιτήσεις σε έδαφος και λίπανση, τον πολλαπλασιασμό, τα κριτήρια συλλεκτικής ωριμότητας και συγκομιδής, καθώς και τη μετασυλλεκτική μεταχείριση του καθενός ξεχωριστά. Ακολούθως, γίνεται περιγραφή της έννοιας της κατάψυξης, δίνοντας έμφαση στις κύριες μεθόδους κατάψυξης των τροφίμων. Επίσης, δίνονται πληροφορίες για την επεξεργασία με ζεμάτισμα πριν την κατάψυξη φρούτων και λαχανικών, παραθέτοντας τους παράγοντες που επηρεάζουν το χρόνο ζεματίσματος. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται οι μέθοδοι συσκευασίας κατεψυγμένων τροφίμων, καθώς και των συσκευασιών που χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες αγροτικών προϊόντων. Τέλος, παρουσιάζονται αναλυτικά τα στάδια παραγωγής κατεψυγμένου σπανακιού και πράσινου φασολιού, και περιγράφονται οι έλεγχοι ποιότητας κατά την παραγωγή των δύο κατεψυγμένων λαχανικών, ξεκινώντας από τον έλεγχο πρώτων υλών μέχρι τους ελέγχους του τελικού προϊόντος

Thesis
NonPeerReviewed

Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Λαχανικά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)