Ο κλάδος των κονσερβοποιημένων φρούτων και οι εξαγωγικές του προοπτικές

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2003 (EN)
Ο κλάδος των κονσερβοποιημένων φρούτων και οι εξαγωγικές του προοπτικές

Σκουλαριώτη, Σοφία
Προδρομίδου, Σοφία

Η εργασία έχει σαν αντικείμενο της, την διερεύνηση του κλάδου των κονσερβοποιημένων φρούτων (κομπόστες) και τις εξαγωγικές του προοπτικές. Στα κονσερβοποιημένα φρούτα συμπεριλαμβάνονται: το ροδάκινο, το βερίκοκο, το αχλάδι καθώς και οι λοιπές κατηγορίες κονσερβοποιημένων φρούτων (κοκτέιλ, ανανάς, κεράσι, βύσσινο και φράουλα). Στα πλαίσια της μελέτης γίνεται προσπάθεια να προσδιορισθεί το συνολικό μέγεθος της εγχώριας παραγωγής, καθώς επίσης της συνολικής εγχώριας φαινομενικής κατανάλωσης. Παρουσιάζονται οι σημαντικότερες εταιρίες του κλάδου (παραγωγικές, εισαγωγικές, εξαγωγικές), ενώ παράλληλα εκτιμώνται τα μερίδια παραγωγής τους καθώς και τα μερίδια που κατέχουν στην εγχώρια αγορά. Επιπλέον, γίνεται εκτενή ανάλυση στα στοιχεία εξωτερικού εμπορίου του κλάδου (εισαγωγές - εξαγωγές ) τόσο κατά κατηγορία προϊόντος όσο και κατά χώρα προέλευσης και κατά χώρα προορισμού. Επίσης αναφέρονται οι παράγοντες που επηρεάζουν τη ζήτηση, καθώς επίσης οι προοπτικές εξέλιξης των προϊόντων που εξετάζονται. Βέβαια γίνεται αναφορά και στα οικονομικά στοιχεία και αποτελέσματα των κυριότερων επιχειρήσεων του κλάδου, καθώς και στο μίγμα Μαrketίng του κλάδου.

Thesis
NonPeerReviewed

Τρόφιμα
Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Διεθνές εμπόριο
Εξαγωγές - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)