Παραγωγή παραδοσιακής Κρητικής γραβιέρας σε παραδοσιακή επιχείρηση γάλακτος του Ν. Ρεθύμνης και προτεινόμενο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2009 (EN)
Παραγωγή παραδοσιακής Κρητικής γραβιέρας σε παραδοσιακή επιχείρηση γάλακτος του Ν. Ρεθύμνης και προτεινόμενο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος

Σπινθουράκης, Χαράλαμπος

Η Κρήτη χαρακτηρίζεται ως μία από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δυστυχώς δεν υπήρξε ο κατάλληλος μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και δεν έγιναν έγκαιρα οι κατάλληλες θεσμικές και επενδυτικές παρεμβάσεις με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν προβλήματα σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Η Τυροκομική μονάδα Αμαρίου εδρεύει στο χωριό Καλογέρου Δ.Συβρίτου, νοτιοανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, σε απόσταση 30 χιλιόμετρα από την πόλη. Η περιοχή του Δ.Συβρίτου είναι μια περιοχή κυρίως αγροτική και ελάχιστα τουριστική, με τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα αναξιοποίητα και ανεκμετάλλευτα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα. Η Τυροκομική μονάδα Αμαρίου κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια παραγωγή σκληρών τυριών και τα προϊόντα του έχουν κερδίσει μια σημαντική θέση στην καρδιά των καταναλωτών.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Τυροκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)