I.Διαλέξεις Πολιτικών για το Αστικό Περιβάλλον

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

I.Διαλέξεις Πολιτικών για το Αστικό Περιβάλλον

ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΣ, M.SC.MIT, Σ.Ε.Π. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ)

ΣΕΡΡΑΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ, ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ)
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΣΠ ΤΟΥ ΕΑΠ)

Μετά την παρακολούθηση των διαλέξεων που αφορούν τις πολιτικές για το αστικό περιβάλλον οι φοιτητές θα είναι σε θέση να: αξιολογούν τα αποτελέσματα εφαρμογής πολιτικών για το αστικό περιβάλλον, συσχετίζοντας τα αποτελέσματα με τους σκοπούς και τη διαδικασία υλοποίησης, προτείνουν κατευθύνσεις για τις διαδικασίες υλοποίησης πολιτικών του αστικού περιβάλλοντος, σε διαφορετικής κλίμακας και είδους αστικά περιβάλλοντα, συμμετέχουν στην υλοποίηση πολιτικών για το αστικό περιβάλλον, από θέσεις με διαφορετικές αρμοδιότητες και ευθύνη, ανάλογα με την περίπτωση, και να συσχετίζουν τις τοπικές με τις εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές για το αστικό περιβάλλον.
Αστικό Περιβάλλον που ασκούνται σε τοπικό επίπεδο (πόλης, πολεοδομικού/μητροπολιτικού συγκροτήματος). Στα τρία πρώτα μέρη εξετάζονται περιπτώσεις εφαρμογής πολιτικών που αφορούν παραδείγματα διαφορετικής κλίμακας και πολυπλοκότητας. Για κάθε παράδειγμα: Στην αρχή παρουσιάζονται στο πλαίσιο, οι σκοποί και οι στόχοι, ο τρόπος υλοποίησης και τα αποτελέσματα, και στη συνέχεια συζητάμε με έναν από τους ειδικούς επιστήμονες που συμμετείχαν στην υλοποίηση του παραδείγματος, με σκοπό να αναδειχθούν τα κρίσιμα σημεία της διαδικασίας. Στο τέταρτο μέρος τα επιμέρους συμπεράσματα σχολιάζονται συνολικά ώστε να προσδιοριστούν τα συστατικά στοιχεία των πολιτικών και να αναδειχθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για επιτυχή εφαρμογή τους, σε διαφορετικά αστικά περιβάλλοντα.

Webcast

πολιτικές για το αστικό περιβάλλον, όραμα, ολοκληρωμένος σχεδιασμός, θεσμοθέτηση ρυθμίσεων, έργα, διαχείριση, χρηματοδότηση, προγραμματισμός-ευελιξία, συναίνεση, πολιτική βούληση, συνέχεια, urban environment, policies for the urban environment, comprehensive planning, planning concept, implementation programme, urban rehabilitation, land use control, sustainable mobility


Ελληνική γλώσσα

2008
2013-12-13T11:37:23Z
2009-06-03T08:36:06Z


Το υλικό που περιλαμβάνεται στις βιντεοδιαλέξεις μπορεί να καλυφθεί σε περίπου μια εβδομάδα συστηματικής μελέτης. κάθε μία από τις διαλέξεις απαιτεί κατά μέσο όρο 4-5 ώρες μελέτης. (1 'Ωρα + 6 Λεπτά)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.