Ημερίδα "Το πρόγραμμα FET (Μελλοντικές & Αναδυόμενες Τεχνολογίες) στον Ορίζοντα 2020"

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Ημερίδα "Το πρόγραμμα FET (Μελλοντικές & Αναδυόμενες Τεχνολογίες) στον Ορίζοντα 2020"

Παππα, Αλίκη
Γαλιώτης, Κώστας
Hogenhout, Wide
Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών
Σκορδάς, Θωμάς
Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ)
Βασσάλος, Βασίλης
Μέγας, Γεώργιος
Γρηγορίου, Βασίλειος (EL)
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EL)
National Documentation Center (EN)
Gregoriou, Vasilis (EN)

Αθήνα - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβα), Bασ. Κωνσταντίνου 48
Πρόκειται για ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «Μελλοντικές και Αναδυόμενες Τεχνολογίας (FET)» του Ορίζοντα 2020, με έμφαση στις δράσεις FET Flagships. Το πρόγραμμα υποστηρίζει νέες τεχνολογίες αιχμής που προκύπτουν από διεπιστημονική προηγμένη επιστημονική έρευνα και μηχανολογία αιχμής. Στόχος είναι να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη της Ευρώπης και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας υψηλών δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις συμπληρωματικές δράσεις: • “FET Open”: υποστήριξη ιδεών για ριζικά νέες μελλοντικές τεχνολογίες, οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και απασχολούν λίγους ερευνητές • “FET Proactive”: υποστήριξη αναδυόμενων τεχνολογιών, με στόχο να δημιουργηθεί κριτική μάζα Ευρωπαίων ερευνητών σε υποσχόμενες διερευνητικές δράσεις έρευνας • “FET Flagships”: υποστήριξη πρωτοβουλιών στις οποίες εκατοντάδες Ευρωπαίοι ερευνητές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιλύσουν φιλόδοξες επιστημονικές και τεχνολογικές προκλήσεις, όπως η κατανόηση του ανθρώπινου εγκεφάλου, ή η ανάπτυξη νέων υλικών όπως το γραφένιο. Στην εκδήλωση παρουσιάζονται οι πρωτοβουλίες FET Flagships στον Ορίζοντα 2020 (Graphene, Human Brain, Quantum), το Πρόγραμμα Εργασίας 2018-2020, η ελληνική συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς και οι ελληνικές θέσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο (9ο Πρόγραμμα Πλαίσιο). (EL)

Εκδηλώσεις ΕΚΤ (EL)
Ημερίδα (EL)
EKT events (EN)
Meeting (EN)

Αναδυόμενες τεχνολογίες (EL)
Πρόγραμμα εργασίας 2018-2020 (EL)
Ορίζοντας 2020 (EL)
Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας (EL)
Management of Technology and Innovation (EN)
Graphene (EN)
FET Flagships (EN)


Ελληνική γλώσσα
Αγγλική γλώσσα

2017-09-16





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.