Συνάντηση Εργασίας για το πρόγραμμα "ΙΔΕΕΣ" (ERC) του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)

Συνάντηση Εργασίας για το πρόγραμμα "ΙΔΕΕΣ" (ERC) του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC)
Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ)
Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ)
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EL)
National Documentation Center (EN)

Αθήνα, Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, "Μικρό Αμφιθέατρο"
Στην εκδήλωση, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας Δρ Θ. Παπάζογλου (European Research Council Executive Agency) θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασίας του Προγράμματος ΙΔΕΕΣ καθώς και την τρέχουσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων που αφορά έμπειρους ερευνητές (Advanced Grant). Ο καθ. Κ. Τσίγκανος (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), αξιολογητής του δράσης "Advanced Grant", καθώς και επιτυχημένοι υποψήφιοι του προγράμματος ΙΔΕΕΣ θα παρουσιάσουν χρήσιμες επισημάνσεις για την προετοιμασία και υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων στις δράσεις "Advanced Grant" και "Starting Grant". Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Καθ. Ι. Ηλιοπούλου-Γεωργουδάκη (Πανεπιστήμιο Πατρών, Εθνική Εκπρόσωπος για το Ειδικό Πρόγραμμα ΙΔΕΕΣ) και η κα Θ. Σοφιανοπούλου (Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Αναπλ. Εθνική Εκπρόσωπος για το Ειδικό Πρόγραμμα ΙΔΕΕΣ). Το Ειδικό Πρόγραμμα "Ιδέες", με προϋπολογισμό 7.510 εκατ. ευρώ, αφορά την ενίσχυση του δυναμικού χαρακτήρα, της δημιουργικότητας και της αριστείας της ευρωπαϊκής έρευνας στον τομέα της πρωτοποριακής γνώσης. Πρόκειται για έρευνα που πραγματοποιείται στα όρια μεταξύ διαφόρων επιστημών και η οποία, αν και δεν σχετίζεται άμεσα με την αγορά, βρίσκεται στην "πρώτη γραμμή" της δημιουργίας νέας γνώσης που είναι απαραίτητη για τις εφαρμογές του μέλλοντος. (EL)

Εκδηλώσεις ΕΚΤ (EL)
Συνάντηση εργασίας (EL)
EKT events (EN)
Working meeting (EN)

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων (EL)
Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας (EL)
Πλαισιο για την έρευνα ΕΕ (EL)
Management of Technology and Innovation (EN)
Advanced Grant (EN)


Ελληνική γλώσσα

2010-01-20


© Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου
© National Documentation Center



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.