Αποκλεισμός των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Άρθρο (EL)

2011 (EL)

Αποκλεισμός των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Αποκλεισμός των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ME ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟτων ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τις Πανελλαδικές εκδικείται ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος την Ομοσπονδία ιου κλάδου για τις «λαχτάρες» που του έχει κάνει φέτος, με mo πρόσφατη την προσφυγή της στο ΣτΕ εναντίον του ενδοσχολικού απολυτηρίου. Εγκύκλιος της Διεύθυνσης Εξετάσεων προβλέπει ότι «οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα ορίζονται ως βαθμολογητές ύστερα από τη διερεύνηση ότι δεν υπάρχουν βαθμο¬ λογητές του Δημοσίου και στην περίπτωση αυτή ο αριθμός θα πρέπει να είναι ο ελάχιστος». Με ανακοίνωσή της n ΟΙΕΛΕ διαμαρτύρεται για την εγκύκλιο. «Η απόπειρα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να απαξιώσει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς μέσω του υποβιβασμού τους σε "συμπλήρωμα" του συστήματος δεν εδράζεται σε κανένα νόμο και σε καμιά διάταξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία ενεργούν πα¬ ράγοντες του υπουργείου Παιδείας και την εκδικητικότητα με την οποία n ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ αντιμετωπίζει όσους είναι λιγότερο δοξαστικοί και ευάγωγοι και περισσότερο κριτικοί από όσο επιθυμεί. Η λογική της, με βάση τη λαϊκή ρήση "το γινάτι βγάζει μάτι", επιδιώκει να τιμωρήσει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς διότι δεν υποτάχθηκαν, ως υπάκουοι χειροκροτητές, σε μια πολιτική που ενισχύει την επιχειρηματικότητα και ευνοεί το σχολείο της αγοράς». ► ► «ΕΚΔΙΚΗΣΗ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Γ, ΠΑΝΑΡΕΤΟ Αποκλεισμός των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ME ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟτων ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τις Πανελλαδικές εκδικείται ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος την Ομοσπονδία ιου κλάδου για τις «λαχτάρες» που του έχει κάνει φέτος, με mo πρόσφατη την προσφυγή της στο ΣτΕ εναντίον του ενδοσχολικού απολυτηρίου. Εγκύκλιος της Διεύθυνσης Εξετάσεων προβλέπει ότι «οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα ορίζονται ως βαθμολογητές ύστερα από τη διερεύνηση ότι δεν υπάρχουν βαθμο¬ λογητές του Δημοσίου και στην περίπτωση αυτή ο αριθμός θα πρέπει να είναι ο ελάχιστος». Με ανακοίνωσή της n ΟΙΕΛΕ διαμαρτύρεται για την εγκύκλιο. «Η απόπειρα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να απαξιώσει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς μέσω του υποβιβασμού τους σε "συμπλήρωμα" του συστήματος δεν εδράζεται σε κανένα νόμο και σε καμιά διάταξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία ενεργούν πα¬ ράγοντες του υπουργείου Παιδείας και την εκδικητικότητα με την οποία n ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ αντιμετωπίζει όσους είναι λιγότερο δοξαστικοί και ευάγωγοι και περισσότερο κριτικοί από όσο επιθυμεί. Η λογική της, με βάση τη λαϊκή ρήση "το γινάτι βγάζει μάτι", επιδιώκει να τιμωρήσει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς διότι δεν υποτάχθηκαν, ως υπάκουοι χειροκροτητές, σε μια πολιτική που ενισχύει την επιχειρηματικότητα και ευνοεί το σχολείο της αγοράς».

ΑΡΘΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ


2011-05-18T09:26:47Z
2011-05-18


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.