Εφαρμογή σεισμικής τομογραφίας στην αξιολόγηση ογκομαρμάρων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1996 (EL)

Εφαρμογή σεισμικής τομογραφίας στην αξιολόγηση ογκομαρμάρων (EL)

Αβραμιδης Χριστοδουλος (EL)
Avramidis Christodoulos (EN)

Εξαδακτυλος Γεωργιος (EL)
Αγιουταντης Ζαχαριας (EL)
Βαφειδης Αντωνιος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Vafeidis Antonios (EN)
Agioutantis Zacharias (EN)
Technical University of Crete (EN)
Exadaktylos Georgios (EN)

Η διπλωµατική αυτή εργασία είχε σαν σκοπό την εξέταση της εφαρµογής της σεισµικής τοµογραφίας στην αξιολόγηση των ογκοµαρµάρων. Από την αρχή επισηµάνθηκε η ανάγκη δηµιουργίας ενός λογισµικού πακέτου τέτοιου ώστε να επιτευχθεί αναλυτικότερη επεξεργασία των µετρήσεων που λαµβάνονται από τις υπαίθριες µετρήσεις. Αρχικά δηµιουργήθηκε το πρόγραµµα υπολογισµού των χρόνων διαδροµής των σεισµικών κυµάτων µε σκοπό την επίλυση του ευθέως προβλήµατος. Τα αποτελέσµατα του παραπάνω προγράµµατος αποτελούσαν τα δεδοµένα εισαγωγής για τον υπολογισµό των ταχυτήτων σεισµικών κυµάτων και τον καθορισµό του πεδίου ταχυτήτων που περιέγραφε την περιοχή µελέτης. Στη συνέχεια ακολούθησε ο έλεχγος λειτουργίας των δύο προγραµµάτων µε την χρησιµοποίηση συνθετικών δεδοµένων. Μ' αυτόν τον τρόπο πιστοποιήθηκε η καλή λειτουργία των δύο πακέτων και πραγµατοποιήθηκε η επεξεργασία των πραγµατικών δεδοµένων µας. Τα δεδοµένα προέρχοταν από λατοµείο της περιοχής ∆αµάστας Ηρακλείου. Ακολούθησε επεξεργασία των πραγµατικών δεδοµένων δηµιουργώντας διάφορες πειραµατικές διατάξεις και ελέγχοντας κάθε φορά την επίπτωση των αλλαγών µας στην ακρίβεια που παρουσίαζαν οι χάρτες ισοταχυτήτων συγκρινόµενοι µε τη φωτογραφία της περιοχής. (EL)

bachelorThesis

ΔΙΠ520 (EL)


Ελληνική γλώσσα

1996


Πολυτεχνείο Κρήτης::Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.