Παραμετρική μοντελοποίηση πτερυγίων ανεμογεννήτριων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Παραμετρική μοντελοποίηση πτερυγίων ανεμογεννήτριων (EL)

Χαραλαμπους Κυριακος (EL)
Charalabous Kyriakos (EN)

Δελης Αναργυρος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Νικολος Ιωαννης (EL)
Κανελλος Φωτιος (EL)
Technical University of Crete (EN)
Nikolos Ioannis (EN)
Delis Anargyros (EN)
Kanellos Fotios (EN)

Το αντικείμενο της παρούσας Διπλωματικής Εργασίας είναι η παραμετρική μοντελοποίηση της γεωμετρίας πτερυγίων ανεμογεννητριών με τη χρήση του εμπορικού λογισμικού Rhinoceros. Η μοντελοποίηση περιλαμβάνει τόσο την εξωτερική επιφάνεια του κάθε πτερυγίου όσο και την εσωτερική του δομή. Για την υλοποίηση της εργασίας αυτής κατασκευάστηκαν πλήρως παραμετρικά μοντέλα, τα οποία επιτρέπουν την αυτόματη μετατροπή της γεωμετρίας, με την μεταβολή των τιμών των διαφόρων παραμέτρων σχεδίασης. Οι παράμετροι αυτοί επιλέχθηκαν έτσι ώστε η σχεδίαση να ακολουθεί τις διεθνείς πρακτικές, που ισχύουν για τον σχεδιασμό ανεμογεννητριών. Στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας εξετάστηκαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του συγκεκριμένου εμπορικού λογισμικού στη δημιουργία των παραμετρικών μοντέλων. Τέλος, δημιουργήθηκαν αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την εισαγωγή των παραμέτρων σχεδίασης μέσα από αρχεία εισόδου, όπως επίσης και για την εξαγωγή των τριδιάστατων μοντέλων σε αρχεία, που ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα, όπως για παράδειγμα σε μορφή STEP. (EL)

bachelorThesis

Πτερύγια αναμογεννητριών (EL)
Wind turbines blades (EN)
Wind energy,Windpower,wind power,wind energy,windpower (EN)


Ελληνική γλώσσα

2014


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.