Ανάπτυξη οπτικού συστήματος προσαρμοστικού ελέγχου κατεργασίας υλικών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Ανάπτυξη οπτικού συστήματος προσαρμοστικού ελέγχου κατεργασίας υλικών (EL)

Κουλουμεντας Παναγιωτης (EL)
Kouloumentas Panagiotis (EN)

Μπαλας Κωστας (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Ζερβακης Μιχαλης (EL)
Αντωνιαδης Αριστομενης (EL)
Zervakis Michalis (EN)
Balas Costas (EN)
Technical University of Crete (EN)
Antoniadis Aristomenis (EN)

Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η ανάπτυξη οπτικού συστήματος το οποίο θα ελέγχει την ποιότητα του φρεζαρίσματος ενός αντικειμένου. Συγκεκριμένα, το υλικό την στιγμή που θα υπόκειται στην επεξεργασία από τη φρέζα, θα ελέγχεται από το οπτικό σύστημα για την εύρεση των λαθών που έγιναν κατά τη διάρκεια του φρεζαρίσματος. Ο έλεγχος αυτός πρέπει να γίνεται με χρήση καμερών και λέιζερ. Η μεθοδολογία που θα παρουσιαστεί απαιτεί το λιγότερο δύο κάμερες και μια συσκευή παραγωγής γραμμής λέιζερ, η οποία θα προσπίπτει πάνω στο τμήμα του αντικειμένου το οποίο δέχεται την επεξεργασία της φρέζας. Εννοείται ότι σκοπός της μεθοδολογίας είναι η απόκτηση της γνώσης για τις ακριβείς διαστάσεις του κάθε σημείου του αντικειμένου, το οποίο σκανάρεται από το σύστημα των καμερών και της γραμμής λέιζερ. Επομένως κάνοντας μια αφαίρεση, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι βαθύτερος σκοπός της εργασίας είναι η υλοποίηση ενός τρισδιάστατου σαρωτή, αντικειμένων με χρήση δύο ή και περισσότερων αισθητήρων, οι οποίοι λαμβάνουν στερεοσκοπικές εικόνες από το λέιζερ, και μετά από την επεξεργασία των εικόνων επιτυγχάνεται η τρισδιάστατη ανακατασκευή του αντικειμένου. Αξίζει να τονιστεί, ότι η διαφορά του τρισδιάστατου αυτού σαρωτή σε σχέση με αυτούς του εμπορίου είναι ότι ο πρώτος είναι πιο οικονομικός καθώς χρησιμοποιούνται δύο απλές CCD κάμερες και ένας προβολέας γραμμής λέιζερ του εμπορίου, από αυτούς που χρησιμοποιούνται για το αλφάδιασμα κατασκευών. (EL)

bachelorThesis

Οικονομικός τρισδιάστατος σαρωτής (EL)


Ελληνική γλώσσα

2014


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (EL)
Technical University of Crete::School of Electronic and Computer Engineering (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.