Σχεδίαση και κατασκευή μιας πλατφόρμας υλοποίησης εφαρμογών BACnet και πειραματική χρήση της

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Σχεδίαση και κατασκευή μιας πλατφόρμας υλοποίησης εφαρμογών BACnet και πειραματική χρήση της (EL)
Design and implementation of a BACnet application platform and experimental usage (EN)

Μιχαηλ Νικολαος (EL)
Michail Nikolaos (EN)

Καλαϊτζακης Κωστας (EL)
Τσικαλακης Αντωνιος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Κολοκοτσα Διονυσια (EL)
Kalaitzakis Kostas (EN)
Technical University of Crete (EN)
Tsikalakis Antonios (EN)
Kolokotsa Dionysia (EN)

Τα συστήματα αυτοματισμών που βρίσκουν πρακτική εφαρμογή ςτα συστήματα διαχείρισης κτιρίων (Building management Systems, BMS) αποτελούν ένα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο πεδίο ακαδημαϊκής έρευνας και ενασχόλησης για τους ηλεκτρονικούς μηχανικούς. Την εποχή που το κόστος της ενέργειας (οικονομικό, περιβαντολογικό) θα αρχίσει να αυξάνεται γεωμετρικά, λόγω εξάντλησης των ορυκτών καυσίμων, τα συστήματα αυτοματισμών ανοίγουν τον δρόμο για μια πιο ορθολογική διαχείριση της ενέργειας που παράγεται. Τα συστηματα αυτοματισμών είναι όμως και μια τεράστια αγορά με εκατοντάδες διαφορετικούς κατασκευαστές. Για να γίνει πιο αποδοτική η σχεδίαση και η κατασκευή συστημάτων με την συμμετοχή στο ίδιο σύστημα κομματιών από πολλούς κατασκευαστές η αγορά έχει αρχίσει να κατευθύνεται προς την υιοθέτηση ανοιχτών πρωτοκόλλων επικοινωνίας που επιτρέπουν την δυνατότητα αυτή. Ένα από τα πρώτα και το πιο γνωστά τέτοιου είδους πρωτόκολλα είναι το BACnet (Building Automation and Control networking protocol). Στην παρούσα εργασία δημιουργήθηκε ένα συστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο ανάπτυξης εφαρμογών με το συγκεκριμένο πρωτόκολλο ςε ένα τοπικό MS/TP (Master Slave Token Passing) δίκτυο. Το σύστημα αυτό κατασκευάστηκε από την αρχή, είναι πλήρως λειτουργικό και δημιουργήθηκε μια πρότυπη εφαρμογή καταγραφής δεδομένων από αισθητηρες. Με την διπλωματική αυτή ο υπογράφων θεωρεί ότι αφήνει μια καλή παρακαταθήκη για όποιον θέλει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο πρωτόκολλο και να δημιουργήσει πρακτικές εγαρμογές σε ένα BMS σύστημα. (EL)

bachelorThesis

Communication protocols (EN)
Embedded systems (Computer systems),embedded computer systems,embedded systems computer systems (EN)
BACnet (EN)


Ελληνική γλώσσα

2014


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (EL)
Technical University of Crete::School of Electronic and Computer Engineering (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.