Τεχνικές σχεδίασης φωτοβολταϊκών συστημάτων με sun-trackers

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Τεχνικές σχεδίασης φωτοβολταϊκών συστημάτων με sun-trackers (EL)

Νικολακακης Ελευθεριος (EL)
Nikolakakis Eleftherios (EN)

Καλαϊτζακης Κωστας (EL)
Κουτρουλης Ευτυχιος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Σταυρακακης Γεωργιος (EL)
Kalaitzakis Kostas (EN)
Technical University of Crete (EN)
Koutroulis Eftychios (EN)
Stavrakakis Georgios (EN)

Η συνολική παγκόσμια εγκατεστημένη ισχύς Φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια (από 2.6 GW το 2003 σε 138.9 GW το 2013). Σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι η ανάλυση των τεχνικών σχεδίασης Φ/Β συστημάτων που αποτελούνται από sun-trackers. Στα συστήματα αυτά, τα Φ/Β πλαίσια τοποθετούνται επάνω σε επιφάνειες που κινούνται κατάλληλα έτσι ώστε να παρακολουθούν την πορεία κίνησης του Ήλιου, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Αρχικά, γίνεται περιγραφή των γενικών αρχών που διέπουν την λειτουργία των Φ/Β συστημάτων και των επιμέρους διατάξεων που τα συνθέτουν (φωτοβολταϊκά πλαίσια, αντιστροφείς DC/AC κλπ.). Στη συνέχεια, εξετάζονται τα χαρακτηριστικά λειτουργίας και τα μαθηματικά μοντέλα εναλλακτικών τύπων εμπορικά διαθέσιμων sun-trackers, καθώς και τα προβλήματα που εμφανίζονται κατά τη λειτουργία τους σε ένα Φ/Β σύστημα. Αναλύονται οι βασικές τεχνικές σχεδίασης Φ/Β συστημάτων με sun-trackers (μονού ή διπλού άξονα), λαμβάνοντας υπόψη το κόστος και την συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας του Φ/Β συστήματος. Τέλος, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει μετά από την εγκατάσταση και λειτουργία Φ/Β συστημάτων με sun-trackers σε διάφορες περιοχές. (EL)

bachelorThesis

Photovoltaic energy systems,Photovoltaic facilities,Photovoltaic power plants,Photovoltaic solar generating plants,Power plants, Photovoltaic,Power systems, Photovoltaic,photovoltaic power systems,photovoltaic energy systems,photovoltaic facilities,photovoltaic power plants,photovoltaic solar generating plants,power plants photovoltaic,power systems photovoltaic (EN)


Ελληνική γλώσσα

2015


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (EL)
Technical University of Crete::School of Electronic and Computer Engineering (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.