Τεχνοοικονομική μελέτη ίδρυσης ξενοδοχειακής μονάδας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Τεχνοοικονομική μελέτη ίδρυσης ξενοδοχειακής μονάδας (EL)

Καλογερακης Αλεξανδρος (EL)
Kalogerakis Alexandros (EN)

Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Μουστακης Βασιλης (EL)
Μπιλαλης Νικολαος (EL)
Αντωνιαδης Αριστομενης (EL)
Moustakis Vasilis (EN)
Technical University of Crete (EN)
Bilalis Nikolaos (EN)
Antoniadis Aristomenis (EN)

Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται μια ξενοδοχειακή μονάδα και να τονίσει το ρόλο που έχει το ανθρώπινο δυναμικό στη λειτουργία αυτής. Γίνεται ανάλυση της ελληνικής τουριστικής αγοράς παρουσιάζοντας τα κυριότερα χαρακτηριστικά της, εξηγώντας παράλληλα το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της ποιότητας, στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής τουριστικής αγοράς. Αναφέρεται το ξενοδοχειακό δυναμικό της Ελλάδας και στα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από τον τουρισμό. Μετά την παρουσίαση και ανάλυση όλων όσων έχουν αναφερθεί παραπάνω, γίνεται παρουσίαση σε μια ειδικότερη ανάλυση και μελέτη μίας παραθεριστικής ξενοδοχειακής μονάδας στον Δήμο Ακράτας Αχαΐας. Κλείνοντας γίνεται ανάλυση όλων των οικονομικών στοιχείων, όπως το κόστος της επένδυσης, τα έξοδα, οι δαπάνες και οι αποσβέσεις της επιχείρησης για τρία πιθανά σενάρια: το σενάριο αναμενόμενης κατάστασης, το απαισιόδοξο σενάριο και το αισιόδοξο σενάριο. Τα τρία αυτά σενάρια διαφοροποιούνται ως προς το ποσοστό των κρατήσεων κάθε μήνα του έτους. Τέλος συγκρίνονται τα οικονομικά αποτελέσματα των τριών σεναρίων με την μέθοδο του Εσωτερικού Βαθμού Απόδοσης (ΕΒΑ) και εξάγονται τα σχετικά συμπεράσματα. (EL)

bachelorThesis

Ξενοδοχεία (EL)
Τουρισμός (EL)
Hotels (EN)
Tourism (EN)


Ελληνική γλώσσα

2016


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.