Επεξεργασία δεδομένων του Twitter σχετικά με παρενέργειες φαρμάκων στο κατανεμημένο σύστημα Storm

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Επεξεργασία δεδομένων του Twitter σχετικά με παρενέργειες φαρμάκων στο κατανεμημένο σύστημα Storm (EL)
Processing Twitter data regarding drug side effects on the Storm distributed system (EN)

Τζιμας Δημητριος (EL)
Tzimas Dimitrios (EN)

Δεληγιαννακης Αντωνιος (EL)
Κουτσακης Πολυχρονης (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Γαροφαλακης Μινως (EL)
Koutsakis Polychronis (EN)
Technical University of Crete (EN)
Garofalakis Minos (EN)
Deligiannakis Antonios (EN)

Τα τελευταία χρόνια τα Social Media έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Καθημερινά, όλο και περισσότεροι χρήστες αξιοποιούν τις πλατφόρμες αυτές για να εκφράσουν την άποψη τους για οτιδήποτε επιθυμούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένας τεράστιος όγκος πληροφορίας στο internet όπου είναι διαθέσιμος για επεξεργασία. Από τις διάφορες Πλατφόρμες Κοινωνικής Δικτύωσης που υπάρχουν, το Twitter αποτελεί μία από τις περισσότερο διαδεδομένες. Λόγω του γρήγορου και άμεσου χαρακτήρα της επικοινωνίας που προσφέρει, οι χρήστες του σχολιάζουν μέσω αυτού όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες που συμβαίνουν. Μέσω της επεξεργασίας των δεδομένων που παράγονται στο Twitter, μπορούμε να καταγράψουμε τις αντιδράσεις των χρηστών για οτιδήποτε γεγονός συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα. Σε αυτήν την Διπλωματική Εργασία υλοποιείται μία εφαρμογή όπου παρακολουθεί και επεξεργάζεται δεδομένα από το Twitter σε πραγματικό χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, συλλέγουμε δεδομένα που αφορούνε αντιδράσεις των χρηστών σε σχέση με Παρενέργειες που δημιουργούνται από την χρήση Φαρμάκων. Στη συνέχεια τα δεδομένα αυτά κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τη γνώμη που εκφράζουν(θετική, αρνητική ή ουδέτερη). Τέλος, αποθηκεύουμε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες σε μία Βάση Δεδομένων ώστε να μπορούμε να τα έχουμε διαθέσιμα για επιπλέον επεξεργασία. Για να μπορέσουμε να κάνουμε την επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο και να μπορούμε στο μέλλον να την επεκτείνουμε, χρησιμοποιήσαμε το κατανεμημένο σύστημα Storm. Στην τοπολογία που τρέχει στο Storm, κάναμε χρήση διαφόρων εργαλείων όπως το Twitter API, το Lingpipe καθώς και ένα Interface για να βλέπουμε τα περιεχόμενα στη Βάση Δεδομένων. Από τα δεδομένα που αποθηκεύσαμε προέκυψαν κάποια πρώτα συμπεράσματα τα οποία και παραθέτουμε. (EL)

bachelorThesis

Apache Storm (EN)
Twitter API (EN)


Ελληνική γλώσσα

2016


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (EL)
Technical University of Crete::School of Electronic and Computer Engineering (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.