Προσομοίωση φωτισμού με τη χρήση του λογισμικού Radiance

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Προσομοίωση φωτισμού με τη χρήση του λογισμικού Radiance (EL)

Μοσχοπουλος Πετρος (EL)
Moschopoulos Petros (EN)

Πουλιεζος Αναστασιος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Κανελλος Φωτιος (EL)
Παπαευθυμιου Σπυριδων (EL)
Technical University of Crete (EN)
Pouliezos Anastasios (EN)
Papaefthimiou Spiros (EN)
Kanellos Fotios (EN)

Η παρούσα εργασία πραγματεύεται με τη μελέτη φωτισμού ενός χώρου με χρήση του λογισμικού Radiance και τη σύνδεση αυτού με το πρόγραμμα αριθμητικής υπολογιστικής, το Matlab. Το Radiance αποτελεί ένα πακέτο λογισμικού για ηλεκτρονικό υπολογιστή. Πρόκειται για ένα ερευνητικό εργαλείο με σκοπό τον ακριβή υπολογισμό της ορατής ακτινοβολίας στο χώρο. Το Radiance πλεονεκτεί έναντι άλλων προγραμμάτων φωτισμού διότι χρησιμοποιεί τεχνική προσομοίωσης ray-tracing που επιτρέπει τον υπολογισμό των ανακλάσεων σε όλες τις επιφάνειες του χώρου στο τελικό αποτέλεσμα. Το πρώτο στάδιο της προσομοίωσης περιλαμβάνει την κατασκευή της γεωμετρίας του χώρου, δηλαδή του δωματίου μέσω εντολών μοντελοποίησης του προγράμματος και την εισαγωγή των φωτιστικών σε αυτό. Στη συνέχεια πραγματοποιείται ο υπολογισμός του φυσικού φωτισμού σε ωριαία βάση. Το τρίτο στάδιο της εργασίας περιλαμβάνει τον υπολογισμό της έντασης του φωτισμού σε συγκεκριμένα σημεία. Το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή το άθροισμα των τιμών του τεχνητού και του φυσικού φωτισμού πραγματοποιείται και παρουσιάζεται με τη βοήθεια του Matlab. (EL)

bachelorThesis

Συστήματα αυτομάτου ελέγχου (EL)
Ηλιακή ενέργεια (EL)


Ελληνική γλώσσα

2015


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.