Μοντελοποίηση και μελέτη λειτουργίας της Οινοποιίας Μανουσάκη: αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Μοντελοποίηση και μελέτη λειτουργίας της Οινοποιίας Μανουσάκη: αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων (EL)

Σισμανιδου Παυλινα (EL)
Sismanidou Pavlina (EN)

Τσιναρακης Γεωργιος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Κανελλος Φωτιος (EL)
Ιωαννιδης Ευστρατιος (EL)
Ioannidis Efstratios (EN)
Technical University of Crete (EN)
Tsinarakis Georgios (EN)
Kanellos Fotios (EN)

Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετάται η γραμμή παραγωγής ερυθρού και λευκού οίνου της Οινοποιίας Μανουσάκη. Αρχικά γίνεται αναφορά στην σημασία και θέση της Οινοποιίας σε ευρωπαικό και παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά την παραγωγή οίνου και τις εκτάσεις αμπελώνων του. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται η υφιστάμενη κατάσταση και τα παραγόμενα προιόντα της συγκεκριμένης Οινοποιίας και κατασκευάζονται διαγράμματα ροής, τα οποία αποτυπώνουν αναλυτικά την ακολουθία των διεργασιών στην ερυθρή και λευκή οινοποίηση. Σε επόμενο στάδιο πραγματοποιείται η μοντελοποίηση της γραμμής παραγωγής της μονάδας με τη χρήση δικτύων Petri. Κατά τη μοντελοποίηση, κατασκευάζονται δύο βασικά μοντέλα λειτουργίας, κάθε ένα από τα οποία αντιπροσωπεύει το είδος της οινοποίησης. Ο διαχωρισμός των μοντέλων προέκυψε από την συσχέτιση κοινών διεργασιών που ακολουθούνται για την επεξεργασία των ποικιλιών που ανήκουν σε κάθε μοντέλο. Με βάση τα κύρια μοντέλα, ακολουθεί η εξέταση εναλλακτικών σεναρίων, το οποία προσαρμόστηκαν βάσει της καθημερινής ποσότητας που επεξεργάζεται η μονάδα. Μελετήθηκε η δυνατότητα χρήσης νέου μηχανολογικού εξοπλισμού νέος μηχανολογικός εξοπλισμός (ταινία διαλογής, αντλία αυξημένης απόδοσης) για την κατασκευή όων των σεναρίων. Τέλος, εκτελέστηκαν προσομοιώσεις τόσο των βασικών όσο και των εναλλακτικών σεναρίων, προκειμένου να αξιολογηθούν τα αποτελέσμα τους και να συγκριθούν μεταξύ τους ως προς την αποτελεσματικότητα και τη συμβολή τους στη μείωση του συνολικού χρόνου εκτέλεσης κάθε γραμμής παραγωγής. (EL)

bachelorThesis

Δίκτυα Petri (EL)
Μοντελοποίηση (EL)
Οινοποιία (EL)
Προσομοίωση (EL)


Ελληνική γλώσσα

2016


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.