Φωτοκαταλυτική επεξεργασία εκροών της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων με στόχο την απομάκρυνση ενδοκρινικών διαταρακτών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Φωτοκαταλυτική επεξεργασία εκροών της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων με στόχο την απομάκρυνση ενδοκρινικών διαταρακτών (EL)

Λυτρας Χρηστος (EL)
Lytras Christos (EN)

Διαμαντοπουλος Ευαγγελος (EL)
Ξεκουκουλωτακης Νικος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Βενιερη Δαναη (EL)
Xekoukoulotakis Nikos (EN)
Venieri Danai (EN)
Technical University of Crete (EN)
Diamantopoulos Evaggelos (EN)

Σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι η απομάκρυνση ενδοκρινικών διαταρακτών με φωτοκαταλυτική επεξεργασία των εκροών της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων. Συγκεκριμένα μελετήθηκε η απομάκρυνση φαρμακευτικών ουσιών με ετερογενή φωτοκατάλυση σε ακτινοβολία UVA και σε προσομοιωτή ηλιακής ακτινοβολίας με διαφορετικές συγκεντρώσεις καταλύτη TiO2. Ο αναλυτικός προσδιορισμός των ουσιών βασίστηκε σε ήδη ανεπτυγμένη μέθοδο SPME-GC-MS για τον προσδιορισμό ενδοκρινικών διαταρακτών και φαρμακευτικών ουσιών σε εκροές βιολογικών καθαρισμών, ώστε να συμπεριλαμβάνει τις 9 ουσίες 2,4-Dichlorophenol, 2,3,4-Trichlorophenol, Triclosan, Bisphenol A, Carbamazepine, Norethindrone, Androsterone, Estrone και 17–α Ethinyl estradiol. Η μέθοδος είχε πολύ καλή ακρίβεια και εφαρμόστηκε σε δείγματα δευτεροβάθμιας εκροής από τον βιολογικό καθαρισμό Χανίων. (EL)

bachelorThesis

Φωτοκατάλυση (EL)
Photocatalysis (EN)


Ελληνική γλώσσα

2016


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος (EL)
Technical University of Crete::School of Environmental Engineering (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.