Οι προοπτικές των δρόμων του μεταξιού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Οι προοπτικές των δρόμων του μεταξιού (EL)

Ρεππα Βασιλικη (EL)
Reppa Vasiliki (EN)

Τσαφαρακης Στελιος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Ζοπουνιδης Κωνσταντινος (EL)
Ατσαλακης Γεωργιος (EL)
Technical University of Crete (EN)
Zopounidis Konstantinos (EN)
Tsafarakis Stelios (EN)
Atsalakis Georgios (EN)

Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να παρουσιάσουμε την αξία του δρόμου του μεταξιού για την Ελλάδα. Σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οικονομία της χώρας μας παρουσιάζει με τη σειρά της σοβαρά προβλήματα . Γι’αυτο το λόγο είναι αρκετά σημαντικό να αξιοποιηθούν τυχών ευκαιρίες που παρουσιάζονται για να καταφέρει να ορθοποδήσει ξανά. Ο Μέγας Αλέξανδρος μαζί με τον Πατροκλή δημιούργησαν τον πρώτο εμπορικό δρόμο μεταξύ Ανατολής και Δύσης μέσω της Κασπίας Θάλασσας και του Όξου ποταμού. Oι αρχαίοι χερσαίοι και θαλάσσιοι Δρόμοι του Μεταξιού ήταν ζωτικής σημασίας για τη διεθνή οικονομική ανάπτυξη, τη διάδοση της ευημερίας, της συνεργασίας και των πολιτιστικών ανταλλαγών για περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια. Σήμερα οι σύγχρονοι Δρόμοι του Μεταξιού ονομάζονται «One Belt, One Road» (OΒΟR) και έχουν ως στόχο να αναζωογονήσουν και να επεκτείνουν αυτούς τους δρόμους μέσα από σημαντικές επενδύσεις του δημόσιου τομέα, την ενίσχυση των διπλωματικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ των λαών κατά μήκος και πέρα του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού, και με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας να ανοίξει νέους δρόμους για το εμπόριο και την ανάπτυξη. (EL)

bachelorThesis

Εισαγωγές--Ελλάδα (EL)
Δρόμος του μεταξιού (EL)
Εξαγωγές--Ελλάδα (EL)
Exports--Greece (EN)
Imports--Greece (EN)


Ελληνική γλώσσα

2017


Πολυτεχνείο Κρήτης:Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.