Ανάπτυξη εργαστηριακών μεθοδολογιών δημιουργίας και χαρακτηρισμού πετρελαϊκών γαλακτωμάτων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Ανάπτυξη εργαστηριακών μεθοδολογιών δημιουργίας και χαρακτηρισμού πετρελαϊκών γαλακτωμάτων (EL)

Νταλακου Θεοδωρα (EL)
Ntalakou Theodora (EN)

Χαμηλακη Ελενη (EL)
Αντωνιου Ελευθερια (EL)
Πασαδακης Νικος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Μαρινακης Δημητριος (EL)
Technical University of Crete (EN)
Pasadakis Nikos (EN)
Marinakis Dimitrios (EN)
Chamilaki Eleni (EN)
Antoniou Eleftheria (EN)

Τα γαλακτώματα νερού σε πετρέλαιο σχηματίζονται σχεδόν σε όλες τις φάσεις της παραγωγής και επεξεργασίας πετρελαίου δημιουργώντας πολλά λειτουργικά προβλήματα ενώ η απομάκρυνση τους είναι εξαιρετικά δύσκολη. Επίσης, σχηματίζονται στις πετρελαιοκηλίδες όπου δυσκολεύουν την αντιμετώπιση τους. Για τους λόγους αυτούς η μελέτη των γαλακτωμάτων και των τρόπων αντιμετώπιση τους είναι σημαντική για τη βιομηχανία του πετρελαίου. Στην παρούσα διπλωματική εργασία αναπτύχθηκαν εργαστηριακές μεθοδολογίες δημιουργίας γαλακτωμάτων νερού σε πετρέλαιο και μελετήθηκαν οι ιδιότητες τους (πυκνότητα, περιεκτικότητα σε νερό, ιξώδες, σταθερότητα). Ιδιαίτερα διερευνήθηκε η σχέση ανάμεσα στις ιδιότητες αυτές και στην δυνατότητα αποσταθεροποίησης των γαλακτωμάτων. Για τον προγραμματισμό των εργαστηριακής δοκιμών χρησιμοποιήθηκε η τεχνική του πειραματικού σχεδιασμού. Με βάση τα πειραματικά δεδομένα αναπτύχθηκαν ποσοτικές σχέσεις που περιγράφουν την αλληλεξάρτηση των ιδιοτήτων των γαλακτωμάτων και την σχέση τους με την σταθερότητα τους. (EL)

bachelorThesis

Γαλακτώματα πετρελαίου (EL)


Ελληνική γλώσσα

2017


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (EL)
Technical University of Crete::School of Mineral Resources Engineering (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.