Πληροφοριακό σύστημα συλλογής, διαχείρισης και απεικόνισης σε πραγματικό χρόνο περιβαλλοντικών δεδομένων κατά την πορεία μετακινούμενων οχημάτων.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Πληροφοριακό σύστημα συλλογής, διαχείρισης και απεικόνισης σε πραγματικό χρόνο περιβαλλοντικών δεδομένων κατά την πορεία μετακινούμενων οχημάτων. (EL)
Information system for collection, management and real time visualization during the route of moving vehicles (EN)

Αρετακης Κωνσταντινος (EL)
Aretakis Konstantinos (EN)

Καλαϊτζακης Κωστας (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Παπαευθυμιου Σπυριδων (EL)
Σταυρακακης Γεωργιος (EL)
Kalaitzakis Kostas (EN)
Technical University of Crete (EN)
Papaefthimiou Spiros (EN)
Stavrakakis Georgios (EN)

Η εξέλιξη του πολιτισμού ανέκαθεν συνοδεύονταν από αυξημένες ανάγκες μεταφοράς. Σήμερα παρά ποτέ οι ανάγκες αυτές έχουν εκτοξευθεί με αποτέλεσμα την διαρκή αύξηση και των μέσων μεταφοράς. Η ραγδαία αυτή αύξηση του αριθμού των μέσων που καθημερινά μετακινούνται στην υφήλιο έχει άμεσες συνέπειες στην κλιματική αλλαγή και συνεπώς είναι απαραίτητη η άμεση εποπτεία τους για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των επιδράσεων τους. Στα πλαίσια αυτής της διπλωματικής σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μια διαδικτυακή εφαρμογή για την απεικόνιση σε διαδραστικό γεωγραφικό χάρτη περιβαλλοντικών δεδομένων που συλλέγονται από ροές δεδομένων δικτύων αισθητήρων κατά την πορεία μετακινούμενων οχημάτων. Η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε με γνώμονα την δυνατότητα προσθήκης αυθαίρετου αριθμού ροών δεδομένων, περιβαλλοντικών συνιστωσών και ειδών μετακινούμενων οχημάτων για την αποτελεσματικότερη ανάλυση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά την πορεία των τελευταίων. (EL)

bachelorThesis

Μεταφορικά οχήματα (EL)
Moving vehicles (EN)


Ελληνική γλώσσα

2017


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (EL)
Technical University of Crete::School of Electrical and Computer Engineering (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.