Τέχνη και τοπίο: σχεδιάζοντας για αλληλεπιδράσεις με το φυσικό

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Τέχνη και τοπίο: σχεδιάζοντας για αλληλεπιδράσεις με το φυσικό (EL)

Αμαργιανιτακη Μαρια (EL)
Amargianitaki Maria (EN)

Ουγγρινης Κωνσταντινος-Αλκετας (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Καραμανεα Παναγιωτα (EL)
Προκακης Γεωργιος (EL)
Ouggrinis Konstantinos-Alketas (EN)
Technical University of Crete (EN)
Procakis Georgios (EN)
Karamanea Panagiota (EN)

Αντικείμενο της ερευνητικής εργασίας είναι η μελέτη σύγχρονων τοπιακών παρεμβάσεων μακριά από το δομημένο περιβάλλον, που έχουν ως κοινό στοιχείο την διαχείριση και ανάδειξη των φυσικών χαρακτηριστικών του τοπίου μέσα από ελάχιστους χειρισμούς, προβάλλοντας ζητήματα που αφορούν τους όρους συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης και τον τρόπο με τον οποίο ορίζουν το αρχιτεκτονικό αποτύπωμα στο χώρο. Ανταποκρινόμενοι στο αυξανόμενο ενδιαφέρον της εποχής μας προς την αρχιτεκτονική με κεντρικό σημείο αναφοράς το τοπίο, μελετάμε σύγχρονες αντιλήψεις όσον αφορά τη σχέση του ανθρώπου με αυτό. Μέσω των επεμβάσεων αυτών διαμορφώνεται βιωματική εμπειρία του θεατή με το τοπίο. Σημαντικό στοιχείο της παραπάνω έρευνας αποτελεί η ιστορική αναδρομή και η εξέταση παλαιότερων δυτικών παραδειγμάτων που περιγράφουν την σχέση αρχιτεκτονικής με το φυσικό τοπίο. Στη συνέχεια αναλύουμε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα σύγχρονων τοπιακών παρεμβάσεων και έργα καλλιτεχνών, με κεντρικό άξονα την ελάχιστη παρέμβαση στο τοπίο που διαμορφώνουν βιωματική εμπειρία σε σχέση με το χρήστη. (EL)

other
conferenceItem

Αρχιτεκτονική τοπίου (EL)
Landscape architecture (EN)


Ελληνική γλώσσα

2017


Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Technical University of Crete (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.