Μελέτη συνθηκών παρασκευής κεραμικών αφρών υδροξυαπατίτη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Μελέτη συνθηκών παρασκευής κεραμικών αφρών υδροξυαπατίτη (EL)

Σαρρη Παρασκευη (EL)
Sarri Paraskevi (EN)

Κομνιτσας Κωνσταντινος (EL)
Ξεκουκουλωτακης Νικος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Κρητικακη Αννα (EL)
Xekoukoulotakis Nikos (EN)
Kritikaki Anna (EN)
Technical University of Crete (EN)
Komnitsas Konstantinos (EN)

Η παρούσα διπλωματική εργασία, αναφέρεται στην μελέτη συνθηκών παρασκευής κεραμικών αφρών από υδροξυαπατίτη. Στόχος είναι η ενίσχυση των μηχανικών ιδιοτήτων των κεραμικών αφρών με τη χρήση διάφορων μέσων, όπως είναι η προσθήκη διασπορέα και συνδέτη καθώς και η προσθήκη πυριτικού νατρίου. Οι κεραμικοί αφροί χαρακτηρίζονται από χαμηλές μηχανικές ιδιότητες όπως είναι η μικρή αντοχή στην κάμψη. Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκαν διάφορες αναλογίες μειγμάτων με σκοπό να προσδιοριστούν οι βέλτιστες συνθήκες παρασκευής τους. Η μελέτη των μηχανικών ιδιοτήτων έγινε με δύο τεχνικές ώστε να συγκριθούν τα αποτελέσματα, δηλαδή τη μέθοδο της χύτευσης και της χρήσης θυσιαζόμενων προτύπων. Η χύτευση έγινε με τη βοήθεια μήτρας η οποία έδινε συμπαγή κεραμικό αφρό, του οποίου το πορώδες ήταν το αποτέλεσμα της εφαρμογής του υλικού κατά την τοποθέτηση. Με τη δεύτερη τεχνική, με τη χρήση θυσιαζόμενου προτύπου (σφουγγάρι), ο κεραμικός αφρός, αποκτούσε ένα επιπλέον πορώδες επειδή κατά την έψηση το θυσιαζόμενο πρότυπο καταστρεφόταν, αφήνοντας στην θέση του κενό. Η προσθήκη πυριτικού νατρίου στον υδροξυαπατίτη συνέβαλλε στην ενίσχυση των μηχανικών ιδιοτήτων του τελικού προϊόντος. (EL)

bachelorThesis

Κεραμικοί αφροί (EL)


Ελληνική γλώσσα

2017


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (EL)
Technical University of Crete::School of Mineral Resources Engineering (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.