Μεθοδολογία ανάπτυξης κοστολογικού συστήματος: η περίπτωση του πολεμικού ναυτικού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Μεθοδολογία ανάπτυξης κοστολογικού συστήματος: η περίπτωση του πολεμικού ναυτικού (EL)

Γαβαλας Αθανασιος (EL)
Gavalas Athanasios (EN)

Ματσατσινης Νικολαος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Παυλάτος Οδυσσέας (EL)
Δαρας Νικολαος (EL)
Technical University of Crete (EN)
Daras Nikolaos (EN)
Pavlatos Odysseas (EN)
Matsatsinis Nikolaos (EN)

Ο τρόπος με τον οποίο παρακολουθείται και εξακριβώνεται το κόστος σε μια επιχείρηση- οργανισμό είναι γνωστός ως κοστολόγηση. Η κοστολόγηση περιέχει όλες τις αρχές και τους κανόνες που καθορίζουν τη μεθοδευμένη σειρά ενεργειών εξεύρεσης του κόστους των αγαθών / υπηρεσιών και αποβλέπει στην εξεύρεση του συνολικού κόστους και στο ανά μονάδα κόστος. Η παρούσα εργασία έχει ως σκοπό να διερευνήσει τις αρχές και τις μεθόδους της κοστολόγησης. Στο πρώτο μέρος της εργασίας παρουσιάζεται η βιβλιογραφική επισκόπηση και μέσω αυτής αναλύεται η έννοια της κοστολόγησης, τα είδη αυτής, τα συστήματα κοστολόγησης, καθώς και η διαδικασία ανάπτυξης μεθοδολογίας κοστολογικού συστήματος. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται, η ερευνητική μεθοδολογία και η διεξαγωγή της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε κάνοντας χρήση ποιοτικής έρευνας και συγκεκριμένα Μελέτης Περίπτωσης, στο Πολεμικό Ναυτικό. Από την έρευνά διαπιστώθηκε ότι το συνολικό άθροισμα των βασικών κατηγοριών κόστους (Υποδομές και Λειτουργικό κόστος) για το Πολεμικό Ναυτικό, το έτος 2015, ανήλθε σε 758.097.55 €. (EL)

masterThesis

Μελέτη περίπτωσης (EL)
Κοστολόγηση (EL)
Πολεμικό ναυτικό (EL)


Ελληνική γλώσσα

2017


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.