Νέες Φύσεις_τα νέα αστικά ψήγματα φυσικού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Νέες Φύσεις_τα νέα αστικά ψήγματα φυσικού (EL)

Χαρατσαρης Αριστοκρατης (EL)
Charatsaris Aristokratis (EN)

Σκουτελης Νικολαος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Κωτσακη Αμαλια (EL)
Καραμανεα Παναγιωτα (EL)
Technical University of Crete (EN)
Karamanea Panagiota (EN)
Skoutelis Nikolaos (EN)
Kotsaki Amalia (EN)

Στόχος της εργασίας είναι η επαφή του ανθρώπου με τη φύση και η ενθύμηση της πρωταρχικής κατοίκησης του τοπίου. Μία αρχέγονη κατοίκηση που ξεκίνησε με γνώμονα την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, απόκτησε χαρακτήρα πολυτέλειας και αναψυχής, έφτασε στην απόλυτη καταπάτηση, καταστροφή και κατάχρηση, καταλήγοντας στην σύγχρονη ανάγκη για προστασία και επιστροφή του υπαίθριου βίου. Δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να επιτευχθεί η συμβίωση του αστού με το φυσικό τοπίο, αναζήτηση επιτακτική σε μια εποχή γρήγορων ρυθμών, εικονικής και τεχνητής πραγματικότητας. Η επιστροφή στις γενεσιουργές ρίζες, η επιστροφή στα ίχνη μιας παλαιάς καθημερινότητας. Ο ρόλος του κήπου, που προσφέρει την επαφή του κατοίκου με το εξωτερικό, το υπαίθριο, θα μπορούσε να μεταφερθεί σε έναν αντίστοιχο ρόλο για τους φυσικούς τόπους, θραύσματα, μέσα σε ένα αστικό σύνολο. “Μεγάλοι” κήποι που θα υποδέχονται τους αστούς και θα παρέχουν ηρεμία, επαφή, ενημέρωση, ευαισθησία, γαλήνη, καθαρότητα. Μια φυσική “πολυτέλεια” αναψυχής και ψυχαγωγίας μέσα σε “παραδεισένιους κήπους”. Φύσεις του παρελθόντος προσαρμοσμένες στη ζωή του παρόντος. Νέες Φύσεις. Παρεμβαίνουμε στο τοπίο, το βιώνουμε, το αισθανόμαστε και αλληλεπιδρούμε με αυτό. (EL)

bachelorThesis

Σύγχρονα αστικά τοπία του παρελθόντος (EL)


Ελληνική γλώσσα

2017


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (EL)
Technical University of Crete::School of Architectural Engineering (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.