Ανάλυση αστοχιών - βλαβών διασυνδεδεμένων φωτοβολταϊκών σταθμών στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2018 (EL)

Ανάλυση αστοχιών - βλαβών διασυνδεδεμένων φωτοβολταϊκών σταθμών στην Ελλάδα (EL)
Analysis of failures for grid-connected PV plants in Greece (EN)

Χηρας Αθανασιος (EL)
Chiras Athanasios (EN)

Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Δαρας Τρυφωνας (EL)
Κολοκοτσα Διονυσια (EL)
Τσουτσος Θεοχαρης (EL)
Technical University of Crete (EN)
Daras Tryfonas (EN)
Tsoutsos Theocharis (EN)
Kolokotsa Dionysia (EN)

Η παρούσα εργασία πραγματεύεται τη χρήση στατιστικών μεθόδων στη διερεύνηση των παραγόντων που επηρεάζουν τις αστοχίες-βλάβες σε διασυνδεδεμένους φωτοβολταϊκούς (ΦΒ) σταθμούς στην Ελλάδα. Για τη διεξαγωγή της μελέτης, απαιτήθηκε αρχικά η διερεύνηση της υπάρχουσας κατάστασης των ΦΒ σταθμών στην Ελλάδα, καθώς και η βιβλιογραφική έρευνα στις ήδη δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες σχετικά με την κατηγοριοποίηση και διάκριση των αστοχιών σε ΦΒ συστήματα. Στη συνέχεια επιλέχθηκε το δείγμα της έρευνας από πραγματικές αστοχίες, όπως προέκυψαν από αρχεία συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών, σε 44 ΦΒ σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το δείγμα εξετάστηκαν κατάλληλες μεταβλητές για την άντληση πληροφορίας σχετικά με τις αστοχίες. Το σύνολο αυτής της πληροφορίας εισήχθη στο SPPS για τη διενέργεια περιγραφικών και επαγωγικών στατιστικών αναλύσεων. Από το σύνολο των στατιστικών αναλύσεων προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα ως προς τις σχέσεις των μεταβλητών που επηρεάζουν τις αστοχίες. (EL)

masterThesis

Σχεδιασμός βιώσιμων ενεργειακών συστημάτων (EL)
Φωτοβολταϊκά (EL)


Ελληνική γλώσσα

2018


Πολυτεχνείο Κρήτης: Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.