Οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες... Κινούνται: Ενημερωτικό δελτίο του ΕΚΤ για τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες... Κινούνται: Ενημερωτικό δελτίο του ΕΚΤ για τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)

Τριμηνιαία έκδοση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) που απευθύνεται στο σύνολο των Δημόσιων Βιβλιοθηκών. Περιλαμβάνεται το περιεχόμενα των δύο πρώτων τευχών, του Ιουνίου 2004 & Οκτωβρίου 2004. Περιλαμβάνονται πρότυπα και κανόνες για τις ελληνικές Δημόσιες Βιβλιοθήκες, αναλύεται ο ρόλος των Δημόσιων και Κινητών Βιβλιοθηκών στα πλαίσια ενός οργανισμού πληροφόρησης και παρουσιάζονται οι κεντρικοί άξονες του έργου που υλοποιεί το ΕΚΤ για τις Δημόσιες και Κινητές Βιβλιοθήκες. Ειδικότερα, παρέχονται πληροφορίες για τις δραστηριότητες που αφορούν τη συγκρότηση του Συλλογικού Καταλόγου των Δημόσιων Βιβλιοθηκών καθώς και για τις προοπτικές επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες. Παρουσιάζεται το ΑΒΕΚΤ που αποτελεί σύστημα αυτοματισμού βιβλιοθηκών, προϊόν του ΕΚΤ και άλλα βιβλιοθηκονομικά εργαλεία που αναπτύσσονται από το ΕΚΤ (Θησαρός ελληνικών όρων, δεκαδικό ταξινομικό σύστημα Dewey).

Text (Newsletter & bulletin)
Text

σύστημα επικοινωνίας
διάδοση πληροφοριών
θησαυρός
σύστημα τεκμηρίωσης
τεχνολογία των πληροφοριών
επαγγελματική εκπαίδευση
αρχείο
ανάλυση πληροφοριών
πρόσβαση στην πληροφορία
ανταλλαγή δημοσιευμάτων
δημόσια βιβλιοθήκη
τεκμηρίωση
ηλεκτρονική βιβλιοθήκη
ψηφιακή αρχειοθέτηση


Ελληνική γλώσσα

2004


GR




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.