Μελέτη δια βίου μάθηση και αναπηρία

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Άρθρο (EL)

2008 (EL)

Μελέτη δια βίου μάθηση και αναπηρία

Ecoplan Εταιρεία Οικονομικών και Αναπτυξιακών Μελετών ΕΠΕ

Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι αφενός η διαμόρφωση ενός πλαισίου εκπαίδευσης ευρύτερων στρωμάτων της κοινωνίας για την έμπρακτη εμπέδωση του πολυδιάστατου μοντέλου για την αναπηρία, η ευαισθητοποίηση με βάση τη γνώση και όχι το θυμικό και αφετέρου και η διατύπωση προτάσεων πολιτικής για την προώθηση της δια βίου μάθησης των ατόμων με αναπηρία που θα διασφαλίζει τη διαρκή διεύρυνση, αναβάθμιση και επικαιροποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, προκειμένου να είναι σε θέση να παρακολουθούν και να ανταποκρίνονται με επάρκεια στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της επαγγελματικής και εν γένει κοινωνικής ζωής. Γεγονός είναι ότι τα άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να βιώνουν διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής. Χαρακτηριστικό των διακρίσεων είναι ότι λειτουργούν σωρευτικά και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τις διακρίσεις στην εκπαίδευση. Είναι γνωστό ότι η μέριμνα για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία φθίνει δραματικά από την πρωτοβάθμια προς την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ σχεδόν εκλείπει στην επαγγελματική.

Text (Article)
Text

νέες τεχνολογίες
κοινωνική ενσωμάτωση
κοινωνικά δικαιώματα
επαγγελματική εκπαίδευση
εθνικό δίκαιο
άτομο με ειδικές ανάγκες
εκπαιδευτικό σύστημα
διεθνής πολιτική
δημόσια διοίκηση
διεθνείς οργανισμοί
πολιτικά δικαιώματα
συνθήκες της ΕΕ
εκπαιδευτική πολιτική
ατομικά δικαιώματα
επιχειρησιακό πρόγραμμα
διαρκής εκπαίδευση
πρόσβαση στην αγορά εργασίας
έρευνα πεδίου
πρόσβαση στο επάγγελμα
πρόσβαση στην εκπαίδευση
χρηματοδότηση
κοινωνικός αποκλεισμός
κοινωνική πολιτική
διεθνές σύμφωνο ΟΗΕ
κοινοτικό δίκαιο
δικαιώματα του ανθρώπου
ειδική εκπαίδευση
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης
διεθνής συμφωνία
νομοθεσία


Ελληνική γλώσσα

2008-11


EUROPE
GR




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.