Από τα σπορ στην καθημερινή ζωή. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Από τα σπορ στην καθημερινή ζωή. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι

Γούδας, Μάριος
Κουρτέσης, Θωμάς
Χασάνδρα Μαίρη
Νικοπούλου, Μαρία
Ταρατόρη Ελένη
Αλμπανίδης, Ευάγγελος
Κοσμίδου, Ευδοξία
Ζήση, Βασιλική
Χρόνη Στυλιανή
Στραβάκου Πέλα
Κούλη, Όλγα
Χατζηγεωργιάδης Αντώνης
Αυγερινός, Ανδρέας
Δέρρη, Βασιλική
Θεοδωράκης, Γιάννης
Ζαχοπούλου, Έρη

651: Γραφείο Ολυμπιακής Παιδείας Υπ.Ε.Π.Θ. (Κέλλης, Ηρακλής)
570: Γραφείο Ολυμπιακής Παιδείας Υπ.Ε.Π.Θ. (Προϊσταμένη: Παπαδοπούλου Αριστέα)
440: Κιουμουρτζόγλου, Ιορδάνης

Το εκπαιδευτικό υλικό του Προγράμματος «Καλλιπάτειρα» αποτελεί υλικό υποστηρικτικό του έργου των καθηγητών/τριών Φυσικής Αγωγής (Κ.Φ.Α.) και των μαθητών και μαθητριών, με σκοπό τον αποτελεσματικότερο προγραμματισμό των δράσεων και των θεματικών ενοτήτων που πραγματεύεται. Το πρόγραμμα εστιάζεται αποκλειστικά στη συνεισφορά και τις επιδράσεις της Φυσικής Αγωγής στην υπόθεση της ισότητας στην κοινωνία, την ανάδειξη του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανοχή στη διαφορετικότητα και το σεβασμό των άλλων πολιτισμών. Στοχεύει στη διεύρυνση του ρόλου, των ορίων και επιδιώξεων του μαθήματος Φυσικής Αγωγής συνεισφέροντας στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι και τα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών μέσα από το παιγνίδι, δημιουργώντας μία νέα οπτική γωνία στην προσέγγιση των κινητικών δραστηριοτήτων. Οι θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στο εκπαιδευτικό υλικό πραγματεύονται θέματα σχετικά με α) τα ανθρώπινα δικαιώματα, β) την πολυπολιτισμικότητα, γ) το ρατσισμό και την ξενοφοβία, δ) την ισότητα των φύλων στην εκπαίδευση και την κοινωνία και ε) τις κοινωνικές ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος οι παραπάνω θεματικές ενότητες υλοποιούνται με εκπαιδευτικές προσεγγίσεις οι οποίες εμπλέκουν ενεργά το μαθητή/τρια στη διαδικασία απόκτησης της γνώσης και προάγουν την αυτενέργεια και την ομαδική εργασία. Πρόθεση των συγγραφέων ήταν να διευκολύνουν, κατά το δυνατόν, τη μύηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών και μαθητριών στην ενθάρρυνση δράσεων ενίσχυσης μιας υγιούς, ανοικτής και ανεκτικής κοινωνίας με καινοτόμα προσέγγιση μέσα από τη Φυσική Αγωγή και τον αθλητισμό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από το πρόγραμμα «Καλλιπάτειρα», όταν συμμετέχουν στα σπορ, θα μάθουν να σέβονται τα άτομα του άλλου φύλου, τον αντίπαλο, το συμπαίκτη, τους κανόνες του παιχνιδιού, τις αποφάσεις των διαιτητών ή κριτών, να δίνουν ίσες ευκαιρίες σε όλους να συμμετέχουν, να ελέγχουν τον εαυτό τους, να μην παραφέρονται, να προσπαθούν όσο καλύτερα μπορούν, αλλά τίμια.

Text (Education )
Text

εκπαίδευση για αλλοδαπούς
ίση μεταχείριση
ξενοφοβία
δευτεροβάθμια εκπααίδευση
ισότητα των φύλων
πρόγραμμα διδασκαλίας
ρατσισμός
παιδεία
κοινωνικός αποκλεισμός
κοινωνική ανισότητα
δικαιώματα του ανθρώπου
κοινωνικοπολιτισμικές ομάδες
ειδική εκπαίδευση
σπουδες εκπαιδευτικών
Ολυμπιακοί Αγώνες
βία
πρωτοβάθμια εκπαίδευση
φυλετικές διακρίσεις
αθλητισμός
δικαίωμα εκπαίδευσης
σωματική αγωγή


Ελληνική γλώσσα


GR




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.