Έδαφος: Ρύπανση Διάβρωση Ερημοποίηση

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Έδαφος: Ρύπανση Διάβρωση Ερημοποίηση

Μπότσαρης, Ιωάννης
Σφακιανάκη, Μαρία
Μαγαλιού, Καλλιόπη

Το έδαφος είναι ο βασικός συντελεστής της γεωργικής παραγωγής, ένας παράγοντας που μαζί με την εργασία και το κεφάλαιο (φυτά, ζώα, σπόροι, μηχανήματα, κτίσματα κλπ) είναι απαραίτητοι για να παραχθούν προϊόντα πάνω στη γη τα οποία προορίζονται για την τροφή του ανθρώπου. Πρακτικά, μη ανανεώσιμος φυσικός πόρος αφού χρειάζεται εκατοντάδες χρόνια να δημιουργηθεί. Παράλληλα δέχεται τις επιδράσεις όλων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και μπορεί να καταστραφεί πολύ γρήγορα (διάβρωση). Οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν την διατήρηση των εδαφών σε πολλές περιοχές του πλανήτη και επομένως η εφαρμογή πολιτικής με στόχο την αειφορική του διαχείριση πρέπει να είναι επιτακτική ανάγκη όλων των κρατών πάνω στη γη. Το παιδαγωγικό υλικό σχεδιάστηκε με βάση τη φιλοσοφική και παιδαγωγική θεώρηση της Π.Ε και τις αρχές της εκπαίδευσης για την αειφορία. Το υλικό θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς και μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα το σημαντικό ρόλο του εδάφους στην διατήρηση της ζωής στον πλανήτη και βέβαια να υλοποιήσουν εποικοδομητικά τις δραστηριότητες στις περιοχές που θα επισκεφτούν.

Text (Education )
Text

διδακτικό υλικό
χημεία εδάφους
διάβρωση εδάφους
αειφόρος ανάπτυξη
δευτεροβάθμια εκπαίδευση
εδαφολογία
περιβαλλοντική πολιτική
υποβάθμιση του περιβάλλοντος
είδος εδάφους
ρύπανση του εδάφους
περιβαλλοντική εκπαίδευση


Ελληνική γλώσσα


GR




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.