δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Φύλο και νέα επαγγέλματα

677: Σκόμπα, Μαρία
570: Μαυρογιώργος, Γ.
570: Αθανασιάδης, Θ.
570: Δεληγιάννη - Κουϊμτζή, Β.
570: Στρατηγάκη, Μαρία
570: Καντζαρά, Βασιλική
677: Λόος, Μαρτίνα-Μαργαρέτα
540: Σιανού, Ελένη
677: Αναστασιάδου, Μαριάνθη
570: Κογκίδου, Δ.
340: Κοτσυφού, Ελένη
570: Παραδείση, Μαρία
570: Γκασούκα, Μ.
570: Ζιώγου - Καραστεργίου, Σ.
570: Μαραγκουδάκη, Ελένη
570: Παλαιολόγου, Α.
570: Τρέσσου, Ε.

Ο στόχος του παρόντος βιβλίου είναι διττός. Πρώτον, να ενημερώσει τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας για τα νέα επαγγέλματα και τα επαγγελματικά προφίλ που αναδύονται στο πλαίσιο των αλλαγών που προκαλούν η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, η κοινωνία της γνώσης και η επανάσταση των νέων τεχνολογιών. Δεύτερον, να παρουσιάσει στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν ότι, παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση των γυναικών, η ανισότητα μεταξύ των φύλων στην αγορά εργασίας συντηρείται. Στο πρώτο μέρος, που έχει τίτλο «Ισότητα των φύλων και αγορά εργασίας», παρατίθενται οι παρακάτω τέσσερις μελέτες, οι οποίες εξετάζουν από διάφορες πλευρές το συγκεκριμένο ζήτημα. 1. Αγορά εργασίας, νέα επαγγελματικά προφίλ και φύλο. Ελένη Σιάνου – Κύργιου 2. Πολιτικές για την ισότητα των φύλων στην αγορά εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα. Μαρία Στρατηγάκη 3. Η μετάβαση από το σχολείο στη «ζωή» και η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος. Βάσω Καντζάρα 4. Το Κριτικό Αναπτυξιακό Μοντέλο της Κoσμίδου - Hardy για τον Εκπαιδευτικό και Επαγγελματικό Προσανατολισμό: Η συμβολή του στο πρόγραμμα για την ισότητα των δύο φύλλων. Όλγα Παπαδοπούλου. Το δεύτερο μέρος που έχει τίτλο «Υλικό για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και τις μαθήτριες» περιλαμβάνει δεδομένα και ασκήσεις, που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των μαθητριών ως προς την ανισότητα μεταξύ των φύλων στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας.

Text (Education )
Text

αγορά της εργασίας
διδακτικό υλικό
κοινωνική ασφάλιση
προσφορά εργασίας
εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
ισότητα των φύλων
Ελλάδα
ιστοσελίδα
Ευρωπαϊκή Ένωση
γυναίκα
επαγγελματικός προσανατολισμός
εκπαιδευτικός
μαθητής
παιδαγωγική μέθοδος
εκπαιδευτική πολιτική
σχολικό εγχειρίδιο
νομοθεσία


Ελληνική γλώσσα

2007


EUROPE
GR




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.