Οδηγός για τον εκπαιδευτικό: Πληροφορική (Τάξη: Γ΄): Γενικό Λύκειο

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Οδηγός για τον εκπαιδευτικό: Πληροφορική (Τάξη: Γ΄): Γενικό Λύκειο

570: Μαυρίδης, Ιωάννης (Αξιολόγηση - Συντονιστής) Βαρζάκας, Παναγιώτης (Αξιολόγηση) Παπαδάκης, Σπυρίδων (Αξιολόγηση) Μαραγκός, Κωνσταντίνος (Αξιολόγηση) Μπελεσιώτης, Βασίλειος (Επιστημονική εποπτεία) Αράπογλου, Αριστείδης (Εκπόνηση) Βραχνός, Ευριπίδης (Εκπόνηση)

Ο οδηγός του εκπαιδευτικού λειτουργεί συμπληρωματικά με το Πρόγραμμα Σπουδών και έχει στόχο να βοηθήσει τον εκπαιδευτικό στη διδακτική διαχείριση των ενοτήτων και στην υλοποίηση της φιλοσοφίας του. Χρησιμεύει στον εκπαιδευτικό τόσο στο σχεδιασμό της διδασκαλίας όσο και κατά τη διεξαγωγή της, προς την επίτευξη υψηλών μαθησιακών αποτελεσμάτων, παρέχοντας πρόσθετες γνώσεις και πηγές σχετικά με τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος Σπουδών ή επικαιροποιώντας υπάρχουσες. Αποτελείται, με βάση τις οδηγίες του ΙΕΠ, από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος περιλαμβάνονται: • Συνοπτική αναφορά στο φιλοσοφικό πλαίσιο του μαθήματος. • Βασικές μεθοδολογικές προσεγγίσεις, κατευθύνσεις και παραδείγματα για την αξιολόγηση. • Συνοπτικές οδηγίες για τη διδασκαλία κάθε ενότητας του Προγράμματος Σπουδών. • Σχετική βιβλιογραφία. Στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνονται χαρακτηριστικά παραδείγματα σχεδίων μαθημάτων (ή και σχεδίων εργασίας) σύμφωνα με τα προτεινόμενα στο Πρόγραμμα Σπουδών.

Text
Text (Guide)

διδακτικό υλικό
δευτεροβάθμια εκπαίδευση
πληροφορική
πρόγραμμα διδασκαλίας
εκπαίδευση


Ελληνική γλώσσα

2015





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.