Οδηγός για τον εκπαιδευτικό: Χημεία (Τάξεις: Α΄, Β΄, Γ΄): Γενικό Λύκειο

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Οδηγός για τον εκπαιδευτικό: Χημεία (Τάξεις: Α΄, Β΄, Γ΄): Γενικό Λύκειο

570: Παυλάτου, Ευαγγελία (Αξιολόγηση - Συντονίστρια) Μαυρόπουλος, Αβραάμ (Αξιολόγηση) Λευκοπούλου, Σουλτάνα (Αξιολόγηση) Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος (Αξιολόγηση) Καφετζόπουλος, Κωνσταντίνος (Επιστημονική εποπτεία) Αγγελόπουλος, Βασίλειος (Εκπόνηση) Βαμνιές, Δημήτριος (Εκπόνηση) Κοψίδας, Γεράσιμος (Εκπόνηση) Παπαδόπουλος, Χρήστος (Εκπόνηση) Στεφανίδου, Παναγιώτα (Εκπόνηση) Φαλδάμη, Ελένη (Εκπόνηση)

Ο οδηγός του εκπαιδευτικού για τη Χημεία της Α΄ και Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου στοχεύει στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο Πρόγραμμα Σπουδών (Π.Σ.). Ο οδηγός δεν επιδιώκει να δώσει στον εκπαιδευτικό «συνταγές» για το τι θα κάνει στην τάξη του, αλλά προσπαθεί να τον υποστηρίξει σε ζητήματα που αφορούν στον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση της διδασκαλίας, να τον βοηθήσει να αναζητά καινοτόμες δράσεις, να αξιοποιεί τα σύγχρονα ψηφιακά εκπαιδευτικά μέσα και να συνδέει το μάθημα με την κοινωνία και την καθημερινή ζωή. Ο οδηγός στοχεύει στην υποστήριξη του διδάσκοντα στο να προσαρμόζει τη διδασκαλία του σύμφωνα με τους στόχους του Π.Σ. και να καθορίζει τα μέσα με τα οποία θα μπορέσει να τους επιτύχει, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των μαθητών. Ακόμα, ο οδηγός τον βοηθάει να σχεδιάζει τα εργαλεία με τα οποία θα αξιολογήσει την επίτευξη των στόχων, να επιλέγει και να αναπτύσσει εκπαιδευτικό υλικό, να προγραμματίζει την κατανομή των διδακτικών ωρών και τέλος να πειραματίζεται με νέες διδακτικές προσεγγίσεις. Ο οδηγός του εκπαιδευτικού για τη Χημεία της Γ΄ Λυκείου περιέχει: 1. Διαγράμματα ροής για κάθε ενότητα 2. Έντεκα (11) σχέδια μαθήματος, καθώς και φύλλο αξιολόγησης της διδασκαλίας 3. Όλο το απαιτούμενο θεωρητικό υπόβαθρο που συνδράμει τον εκπαιδευτικό με γνώσεις και τεχνογνωσία απαραίτητες για τη διδασκαλία.

Text
Text (Guide)

διδακτικό υλικό
χημεία
δευτεροβάθμια εκπαίδευση
πρόγραμμα διδασκαλίας
εκπαίδευση


Ελληνική γλώσσα

2015





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.