Πρόγραμμα Σπουδών: Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων (Τάξη: Α΄): Γενικό Λύκειο

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Πρόγραμμα Σπουδών: Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων (Τάξη: Α΄): Γενικό Λύκειο

570: Φέρμελη, Γεωργία (Αξιολόγηση - Συντονίστρια) Ζαφειριάδης, Ηλίας (Αξιολόγηση) Καταρτζής, Ιωάννης (Αξιολόγηση) Πολύδωρος, Βασίλειος (Επιστημονική εποπτεία) Μαυρογόνατου, Γεωργία (Εκπόνηση) Παπαϊωάννου, Ιωάννα (Εκπόνηση)

Το Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος: «Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων»: • Θέτει στόχους για την οικοδόμηση γνώσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων/ικανοτήτων και επιθυμητών στάσεων. • Τοποθετεί στο επίκεντρο της μαθησιακής διαδικασίας τον μαθητή. • Συμβάλλει: - στη μύηση σε ερευνητικές διαδικασίες και διεργασίες οι οποίες προάγουν τον επιστημονικό τρόπο εργασίας και σκέψης και έχουν κατάλληλη αξιολόγηση, - στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για τη γεωλογία, το περιβάλλον και τις θετικές επιστήμες γενικότερα, - στη διαμόρφωση πολιτών που ενδιαφέρονται για τη διαχείριση των φυσικών πόρων, είναι ευαίσθητοι στα περιβαλλοντικά προβλήματα και ζητήματα και είναι συμμέτοχοι στην αειφόρο ανάπτυξη. • Υιοθετεί συνεργατικές διαδικασίες διδασκαλίας και μάθησης που καλλιεργούν πανανθρώπινες αξίες όπως η υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, αλληλοβοήθεια, κ.ά. • Προάγει τη διεπιστημονικότητα, την ισορροπία ανάμεσα στη θεωρία και στην πράξη και προωθεί δημιουργικές στρατηγικές μάθησης και ευέλικτους τρόπους διδασκαλίας. • Καλλιεργεί την κριτική σκέψη και την αναστοχαστική διαχείριση της γνώσης. • Ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση των μαθητών, και αποδέχονται το άλλο, το διαφορετικό. • Εντάσσει τη χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας (ΤΠΕ) για την επίτευξη συγκεκριμένων διδακτικών στόχων, όπου αυτό προσφέρεται.

Text
Text (Other)

διδακτικό υλικό
γεωλογία
δευτεροβάθμια εκπαίδευση
πρόγραμμα διδασκαλίας
εκπαίδευση
φυσικοί πόροι
διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών πόρων


Ελληνική γλώσσα

2015





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.