Οδηγός Εκπαιδευτικού για το Πρόγραμμα Σπουδών του Νηπιαγωγείου

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Οδηγός Εκπαιδευτικού για το Πρόγραμμα Σπουδών του Νηπιαγωγείου

710: Κοντοπούλου, Μελανθία Χριστοδούλου, Ιφιγένεια
540: Μπιρμπίλη, Μαρία

Σκοπός του Οδηγού Εκπαιδευτικού που συνοδεύει το νέο Πρόγραμμα Σπουδών (Π.Σ.) του Νηπιαγωγείου είναι να υποστηρίξει τους νηπιαγωγούς των δημόσιων νηπιαγωγείων στο σχεδιασμό και την οργάνωση της μαθησιακής διαδικασίας σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τις παιδαγωγικές αρχές του νέου προγράμματος. Συγκεκριμένα, ο Οδηγός Εκπαιδευτικού: • Παρουσιάζει και επεξηγεί τη δομή, την οργάνωση και τα περιεχόμενα του νέου προγράμματος. • Περιγράφει το παιδαγωγικό πλαίσιο και τις αρχές πάνω στις οποίες συγκροτήθηκε το νέο πρόγραμμα και προτείνει τρόπους εφαρμογής τους. • Αναλύει όρους - κλειδιά του νέου προγράμματος και δίνει παραδείγματα εφαρμογής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. • Επεξηγεί με παραδείγματα τις διδακτικές προσεγγίσεις που προτείνει το νέο πρόγραμμα σπουδών. • Παρουσιάζει εκτενέστερα τα περιεχόμενα, τους στόχους και τις διδακτικές προσεγγίσεις που προτείνονται στην ενότητα «Προσωπική και Κοινωνική Ανάπτυξη» καθώς πρόκειται για καινοτομία του νέου προγράμματος.

Text
Text (Guide)

νηπιαγωγείο
πρόγραμμα διδασκαλίας
εκπαίδευση


Ελληνική γλώσσα

2014





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.