Όψεις της κοινωνικής αναπαράστασης για τους τσιγγάνους.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Όψεις της κοινωνικής αναπαράστασης για τους τσιγγάνους.

Λαμπρίδης, Μάκης

Η παρούσα μελέτη έχει ένα στόχο, ένα σκοπό κι ένα όραμα. Πιο συγκεκριμένα, στόχος της έρευνας είναι η διευκρίνιση των κοινωνικών αναπαραστάσεων μέρους του κοινωνικού συνόλου για τα μέλη μίας ομάδας, η οποία θεωρείται ότι φέρει συγκεκριμένες αρνητικές συνδηλώσεις. Ο σκοπός της έρευνας αφορά στη διερεύνηση των δυναμικών που διέπουν αυτές τις κοινωνικές αναπαραστάσεις και στην ανάδειξη των μηχανισμών που τις προσδιορίζουν. Τέλος, το όραμα της μελέτης είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός σχεδίου παρέμβασης για την μεταστροφή των αναπαραστάσεων και των συνακόλουθων επιμέρους κοινωνικών τους εννοιών και φαινομένων στα πλαίσια της υπόθεσης επαφής (contact hypothesis), η οποία ορίζει ότι είναι δυνατός ο μετασχηματισμός των στερεοτύπων και η μείωση της προκατάληψης, εφόσον εκπληρώνονται ορισμένες προϋποθέσεις διομαδικής συνεργασίας και συνύπαρξης. Η παρούσα μελέτη διαρθρώνεται σε τέσσερα, βασικά, μέρη: Το Θεωρητικό Μέρος, τη Μέθοδο, την Ανάλυση και τη Συζήτηση. Το θεωρητικό μέρος αποτελείται από 5 κεφάλαια. Πρόκειται για ένα θεωρητικό κείμενο. Μια μελέτη, στηριγμένη και σε ερευνητικά δεδομένα, για τους ρομά (από άποψη ανθρωπολογική, ιστορική κλπ).

Text
Text (Study)

κοινωνικοοικονομικές συνθήκες
κοινωνικοπολιτισμικές ομάδες
κοινωνική συμπεριφορά
πολιτιστική διαφορά
κοινωνική ενσωμάτωση
πολιτιστική αφομοίωση
κοινωνική ζωή
αθίγγανος
κοινωνική προσαρμογή
πολιτιστική ταυτότητα
ρατσισμός


Ελληνική γλώσσα

2004





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.