Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη μελλοντική χημική σύσταση της ατμόσφαιρας

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη μελλοντική χημική σύσταση της ατμόσφαιρας

Βαρώτσος, Κωνσταντίνος, Α.

727: Τόμπρου-Τζέλλα, Μαρία

Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στη μελλοντική χημική σύσταση της ατμόσφαιρας πάνω από την Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στις μελλοντικές συγκεντρώσεις του όζοντος και των δευτερογενών ανόργανων αιωρούμενων σωματιδίων. Για το σκοπό αυτό αναπτύσσεται και εκφράζεται στατικό μοντέλο ώστε να παραχθούν εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα μελλοντικά επεισόδια του όζοντος κατά τις περιόδους 2021-2050 και 2071-2050 και 2071-2100. Επιπλέον, πραγματοποιούνται προσομοιώσεις με το παγκόσμιο κλιματικό-χημικό σύστημα μοντελοποίησης GISS/GEOS-CHEM για τη μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής αλλά και της αλλαγής των εκπομπών στις μελλοντικές συγκεντρώσεις του όζοντος και των δευτερογενών ανόργανων αιωρούμενων σωματιδίων για το έτος 2050 σε σχέση με το 2000. Τέλος, τα αποτελέσματα του GISS/GEOS-CHEM για τα μελλοντικά επεισόδια του όζοντος υπό την επίδραση της κλιματικής αλλαγής χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του στατικού μοντέλου. Σημειώνεται ότι τόσο τα αποτελέσματα του στατικού μοντέλου όσο και του GISS/GEOS-CHEM για το μέλλον είναι υπό το ΑΙΒ μελλοντικό σενάριο εκπομπών.

Text
Text (Thesis)

ατμόσφαιρα
ατμοσφαιρικές συνθήκες
φυσικές επιστήμες
κλίμα
φυσικό περιβάλλον


Ελληνική γλώσσα

2015





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.