ΠΕ 6.3.1 Σχεδιασμός προγράμματος σπουδών θερινών σχολείων

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





ΠΕ 6.3.1 Σχεδιασμός προγράμματος σπουδών θερινών σχολείων

255: Μωραΐτου, Δέσποινα
255: Παναγιώτης Παύλος

Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό συνιστά τη μορφή του Προγράμματος Σπουδών που διαμορφώθηκε για να καλύψει τις διδακτικές και εν γένει εκπαιδευτικές ανάγκες των Θερινών Σχολείων, τα οποία υλοποιούνται ως επιμέρους διακριτές υποδράσεις του Έργου «Ακαδημία Πλάτωνος – Οι δρόμοι της Γνώσης». Στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος - Ανάπτυξη της Γνώσης και των καινοτόμων ιδεών» του ανωτέρω Έργου, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) συμπράττει με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, διαμέσου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάση», προκειμένου να υλοποιηθούν κατά τους θερινούς μήνες των ετών 2012 – 2014 Θερινά Σχολεία για Έλληνες μαθητές, μαθητές κλασικών και γενικών λυκείων στην Ευρώπη, καθώς και μαθητές σχολείων της Αμερικής. Σκοπός των Θερινών Σχολείων είναι να αποτελέσουν εργαλείο και μοχλό διεθνούς ανάδειξης και προβολής της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Για τον σκοπό αυτό έχει προβλεφθεί η συμμετοχή μαθητών κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη κατά το δυνατόν εμβέλεια και ευρύτητα όσον αφορά στους τόπους προέλευσης των συμμετεχόντων τόσο στην ευρωπαϊκή ήπειρο όσο και άλλες ηπείρους (Αμερική, Ασία, Ωκεανία).

Text (Education )
Text

εκπαίδευση για αλλοδαπούς
εκπαίδευση εκτός σχολικού συστήματος
Ελλάδα


Ελληνική γλώσσα





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.