Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Μνήμη και Ιστορία Θεάτρου

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Μνήμη και Ιστορία Θεάτρου

340: Αβραμοπούλου, Βάσω
340: Αθανασοπούλου, Σοφία
440: Κούκου, Μαρία Κουρμουλάκης, Κώστας Χρυσουλάκη, Στέλλα
570: Χατζηαγγελή, Ξένια
710: Αθανασοπούλου, Σοφία Κάλλος, Μάριος Καλτάκη, Ματίνα Κατσαντώνη, Ίρια

Ο παρών τόμος δημιουργήθηκε με την ελπίδα να λειτουργήσει ως ένας χρήσιμος οδηγός για τον αναγνώστη, αποσκοπώντας στην καλύτερη γνωριμία του με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στα κεφάλαια που τον απαρτίζουν έγινε μια προσπάθεια συγκερασμού της θεατρικής εμπειρίας, με τα ιστορικά γεγονότα που διατρέχουν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ξεκινώντας από τις πρώτες ανασκαφές και τα ιστορικά γεγονότα που το σημάδεψαν, φθάνουμε στους χώρους, τους συγγραφείς, καθώς και τους ηθοποιούς και τους δημιουργούς του θεάτρου, που συνδέθηκαν με τη σκηνή του και έδωσαν αίγλη με την παρουσία τους στο επιβλητικό οικοδόμημα που κοσμεί την πόλη του Πειραιά. Τέλος, προσπαθήσαμε να συμπτύξουμε και να αναφέρουμε τις κυριότερες περιόδους της Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Θεάτρου, μέχρι και τον 20ό αι.

Text
Text (Guide)

τέχνες του θεάματος
καλλιτεχνική εκπαίδευση


Ελληνική γλώσσα

2015-04-17





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.