Θέατρο, Διασπορά και Eκπαίδευση: Πρακτικά συμποσίου, 22-23 Iουλίου 2006

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Θέατρο, Διασπορά και Eκπαίδευση: Πρακτικά συμποσίου, 22-23 Iουλίου 2006

Καναράκης, Γιώργος
Μουδατσάκις, Τηλέμαχος
Παπαγεωργίου, Εύα
Κωνσταντινίδης, Στέφανος
Σκιαδόπουλος, Νίκος
Πατρικαρέας, Θεόδωρος
Γραμματάς, Θεόδωρος
Τσεφαλά, Ελένη
Καραβία, Μαρία
Χατζηπαναγιωτίδη, Άννα
Στεφάνου, Ειρήνη
Κατσιμαλή, Γεωργία
Φωτιάδης, Κωνσταντίνος
Μπάρα, Γεωργία

340: Μουδατσάκις, Τηλέμαχος Λελεδάκη, Ευρυδίκη

Περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις από το συμπόσιο "Θέατρο, Διασπορά και Εκπαίδευση" που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Παιδεία Ομογενών, στις 22-23 Ιουλίου 2006. Το έργο Παιδεία Ομογενών στοχεύει στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού στο εξωτερικό και ειδικότερα στην ελληνική διασπορά, μέσω της βελτίωσης της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, συμβάλλοντας συγχρόνως στην ομαλή ένταξη των παιδιών τόσο στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό -πολιτισμικό σύστημα της χώρας διαμονής όσο και στην παροικία τους. Στο πλαίσιο αυτής της στοχοθεσίας επιλέχθηκε, από την αρχή το σχολικό θέατρο ως ένα αποτελεσματικό μέσο καλλιέργειας της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση και στη διασπορά. Στο συγκεκριμένο συμπόσιο επιδιώχθηκε, από τη μία, η ανάπτυξη ενός θεωρητικού προβληματισμού γύρω από το θέατρο και τις δυνατότητες αξιοποίησής τους στην εκπαίδευση, και από την άλλη, μια ενδεικτική καταγραφή της υπάρχουσας θεατρικής κατάστασης στην ελληνική διασπορά. Με βάση αυτή τη στοχοθεσία προσκλήθηκαν ή επιλέχθηκαν οι εισηγητές του συμποσίου. Ειδικοί επιστήμονές, θεατρολόγοι, συγγραφείς θεατρικών έργων, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και έμπειροι στα περί το σχολικό θέατρο εκπαιδευτικοί, συναντήθηκαν και αντάλλαξαν επί ένα διήμερο απόψεις γύρω από το θέατρο και τις δυνατότητες αξιοποίησής του στο σχολείο, γενικότερα και γύρω από τα θεατρικά δρώμενα στη σύγχρονη ελληνική διασπορά, ειδικότερα.

Text (Conference or workshop item )
Text

μετανάστευση
γλώσσα
διασπορά
δευτεροβάθμια εκπαίδευση
μητρική γλώσσα
ξένη γλώσσα
τέχνες του θεάματος
πρωτοβάθμια εκπαίδευση
καλλιτεχνική εκπαίδευση
παιδαγωγική μέθοδος


Ελληνική γλώσσα

2007





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.