Αντιρατσιστικό αλφαβητάρι

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Αντιρατσιστικό αλφαβητάρι

Παπαγιάννη, Παρασκευή

440: Γουνελάς, Κυριάκος
540: Παπαγιάννη, Παρασκευή

Πρόκειται για ένα εικονογραφημένο αλφαβητάρι που περιλαμβάνει λέξεις που προδίδουν ρατσιστική ή αντιρατσιστική σκέψη, γλώσσα και συμπεριφορά. Απευθύνεται σε όλους τους μαθητές (γηγενείς και μη) που φοιτούν σε πολυπολιτισμικές τάξεις, στο εκπαιδευτικό επίπεδο του νηπιαγωγείου και της Α΄και Β΄Δημοτικού. Περιέχει παιδικές ζωγραφιές και έντονα χρώματα που μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των παιδιών της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Κάθε σελίδα του ουσιαστικά αποτελεί ένα πολυτροπικό κείμενο που μπορεί να υποστηρίξει ανοιχτές μορφές διδασκαλίας και πολυτροπική έκφραση των παιδιών. Το αλφαβητάρι αυτό βοηθά τους μικρούς μαθητές στην παραγωγή προφορικού λόγου, την κατανόηση του λεξιλογίου και των λεπτών διακρίσεων ανάμεσα στις λέξεις, και γίνεται αφορμή για συζήτηση στην τάξη, αναφορά παραδειγματικών επικοινωνιακών καταστάσεων όπου χρησιμοποιούνται οι λέξεις που περιλαμβάνει, δραματοποιήσεις και παιχνίδια ρόλων.

Text (Education , Leaflet )
Text

εκπαίδευση για αλλοδαπούς
διδακτικό υλικό
κοινωνικοπολιτισμικές ομάδες
νηπιαγωγείο
γλωσσική ομάδα
ξενοφοβία
προσχολική αγωγή
αλλοδαπός
πρωτοβάθμια εκπαίδευση
λόγος
ρατσισμός


Ελληνική γλώσσα

2007





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.