Μελέτη έκφρασης της Γλουταμικής Αφυδρογονάσης τύπου ΙΙ (hGDH2) σε ανθρώπινους ιστούς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Κρήτης
Αποθετήριο :
E-Locus Ιδρυματικό Καταθετήριο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Μελέτη έκφρασης της Γλουταμικής Αφυδρογονάσης τύπου ΙΙ (hGDH2) σε ανθρώπινους ιστούς

Τζώρτζη, Ράνια

Σπανάκη, Κλεάνθη

Η γλουταμική αφυδρογονάση (GDH) κατέχει κεντρικό ρόλο στο μεταβολισμό του γλουταμικού οξέως, του κυρίου διεγερτικού νευροδιαβιβαστή στο ΚΝΣ. Στον άνθρωπο έχουν κλωνοποιηθεί δύο γονίδια, το GLUD1 που εκφράζεται παντού και το GLUD2, που εκφράζεται ( σύμφωνα με δεδομένα από μελέτες του RNA) στον νευρικό και ορχικό ιστό. Εμφανίζουν μεγάλη ομολογία στην αλληλουχία των αμινοξέων αλλά διαφέρουν στις λειτουργικές τους ιδιότητες. Μέχρι τώρα, δεν έχει καταστεί δυνατό να διαχωριστούν οι δύο ισοπρωτεΐνες και να ταυτοποιηθεί η παρουσία / έκφραση της hGDH2 σε επίπεδο ιστού, κυττάρων ή υποκυτταρικών δομών. Σκοπός της διατριβής είναι η μελέτη της έκφρασης hGDH2 σε ανθρώπινους φυσιολογικούς ιστούς χρησιμοποιώντας ένα αντίσωμα ειδικό για την hGDH2 που αναπτύχθηκε πρόσφατα στο εργαστήριο και καθιστά δυνατό το διαχωρισμό της από την hGDH1. Στην παρούσα διπλωματική, θα μελετηθεί η έκφραση της hGDH2 σε ανθρώπινους ιστούς με τεχνικές ανοσοαποτύπωσης και ανοσοϊστοχημείας. (EN)

text
Τύπος Εργασίας--Πτυχιακές εργασίες

θηλαστικά
αλλοστερική ρύθμιση

Πανεπιστήμιο Κρήτης (EL)
University of Crete (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012-02-01


Σχολή/Τμήμα--Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών--Τμήμα Βιολογίας--Πτυχιακές εργασίες*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.