Δυσχρωματισμός και υπερμελάνωση στο φαγκρί

 
This item is provided by the institution :

Repository :
E-Locus Institutional Repository
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2006 (EN)

Δυσχρωματισμός και υπερμελάνωση στο φαγκρί

Σκουραδάκης, Γρηγόρης (EL)
Skouradakis, Grigoris (EN)

Η μεταπτυχιακή διατριβή αυτή διερευνά τον δυσχρωματισμό και την υπερμελάνωση στο φαγκρί (Pagrus pagrus), φαινόμενα που εκδηλώνονται σε συνθήκες καλλιέργειας. Σκοπός της μεταπτυχιακής διατριβής αυτής είναι να διαπιστωθούν τα αίτια της διαφοράς στη ποσότητα μελανίνης μεταξύ ήμερου και άγριου φαγκριού. Για να διαπιστωθεί εάν η διαφορά στην ποσότητα μελανίνης οφείλεται στη δράση της τυροσινάσης αναπτύχθηκε μια μέθοδος για την ανίχνευση της ενεργότητας της Dopa-οξειδάσης (τυροσινάση). Επίσης δοκιμάστηκε η επίδραση διαφόρων καταστολέων (inhibitors) του ένζυμου in vitro. In vivo, δοκιμάστηκε η δράση ενός καταστολέα του ένζυμου (Quercetin), σε συνδυασμό με καροτενοϊδή σε μια προσπάθεια βελτίωσης του χρώματος των εκτρεφόμενων ψαριών. Η ενεργότητα της τυροσινάσης δεν βρέθηκε να διαφέρει στατιστικά μεταξύ άγριων και εκτρεφόμενων ψαριών. Η καταστολή του ένζυμου in vitro είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα ενώ in vivo δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τέλος η χορήγηση καροτενοϊδών (ασταξανθίνης) βοήθησε στην βελτίωση του χρώματος των ιχθύων. (EL)

text
Τύπος Εργασίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης


2006-09-01
2007-03-26


Σχολή/Τμήμα--Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών--Τμήμα Βιολογίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)