Δυσχρωματισμός και υπερμελάνωση στο φαγκρί

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
E-Locus Ιδρυματικό Καταθετήριο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΔυσχρωματισμός και υπερμελάνωση στο φαγκρί

Σκουραδάκης, Γρηγόρης (EL)
Skouradakis, Grigoris (EN)

Η μεταπτυχιακή διατριβή αυτή διερευνά τον δυσχρωματισμό και την υπερμελάνωση στο φαγκρί (Pagrus pagrus), φαινόμενα που εκδηλώνονται σε συνθήκες καλλιέργειας. Σκοπός της μεταπτυχιακής διατριβής αυτής είναι να διαπιστωθούν τα αίτια της διαφοράς στη ποσότητα μελανίνης μεταξύ ήμερου και άγριου φαγκριού. Για να διαπιστωθεί εάν η διαφορά στην ποσότητα μελανίνης οφείλεται στη δράση της τυροσινάσης αναπτύχθηκε μια μέθοδος για την ανίχνευση της ενεργότητας της Dopa-οξειδάσης (τυροσινάση). Επίσης δοκιμάστηκε η επίδραση διαφόρων καταστολέων (inhibitors) του ένζυμου in vitro. In vivo, δοκιμάστηκε η δράση ενός καταστολέα του ένζυμου (Quercetin), σε συνδυασμό με καροτενοϊδή σε μια προσπάθεια βελτίωσης του χρώματος των εκτρεφόμενων ψαριών. Η ενεργότητα της τυροσινάσης δεν βρέθηκε να διαφέρει στατιστικά μεταξύ άγριων και εκτρεφόμενων ψαριών. Η καταστολή του ένζυμου in vitro είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα ενώ in vivo δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τέλος η χορήγηση καροτενοϊδών (ασταξανθίνης) βοήθησε στην βελτίωση του χρώματος των ιχθύων. (EL)

text
Τύπος Εργασίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης


2006-09-01
2007-03-26


Σχολή/Τμήμα--Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών--Τμήμα Βιολογίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.