Συγκριτική αξιολόγηση διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων στον πρωτογενή τομέα φυτικής παραγωγής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Συγκριτική αξιολόγηση διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων στον πρωτογενή τομέα φυτικής παραγωγής

Boeva, Emilia

Τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές, σε ότι αφορά την διατροφή τους έχουν τάση να αποδίδουν προτεραιότητα, περισσότερο στην ποιότητα παρά στην ποσότητα, με αποτέλεσμα να αναζητούν ιδιότυπα προϊόντα ή τρόφιμα ορισμένης γεωγραφικής καταγωγής. Τα αγροτικά προϊόντα έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς αποτελούν πρώτη ύλη για την παρασκευή πολλών διαφόρων εδεσμάτων. Η εφαρμογή όσο το δυνατόν υψηλών ποιοτικών προτύπων για την διασφάλιση της ασφάλειας, της υγιεινής και της θρεπτικότητας των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων είναι ζήτημα που ενδιαφέρει άμεσα τους παραγωγούς, εφόσον θέλουν να ανταποκρινθούν στις προσδοκίες του καταναλωτή. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής μελέτης είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων συγκριτικής αξιολόγησης ανάμεσα σε προμηθευτές φρούτων και λαχανικών, με σκοπό την συγκριτική αξιολόγηση των προμηθευτών ανά περιφέρεια και ξεχωριστά ο καθένας, ως προς την εφαρμογή των κανονών υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Συγκεντρώθηκαν τα αποτελέσματα από 72 επιχειρήσεις οπωροκηπευτικών προϊόντων σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων. Η συλλογή δεδομένων έγινε κατόπιν επιτόπου αυτοψίας πάνω σε ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο. Τα δεδομένα εξετάστηκαν με διαφορετικές τεχνικές στατιστικής ανάλυσης που δίνουν διαφορετικές προοπτικές των τελικών συμπερασμάτων.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Συγκριτική αξιολόγηση
Τροφή - Μέτρα ασφαλείας
Διοίκηση ολικής ποιότητας
Γεωργικά προϊόντα


2013-10-15


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.