Διατροφή εφήβων - παθολογικές καταστάσεις

 
This item is provided by the institution :
Harokopio University
Repository :
Library & Information Center ESTIA
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2015 (EN)
Διατροφή εφήβων - παθολογικές καταστάσεις

Ναυρόζογλου, Μαρία

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών παρατηρείται αύξηση των νοσημάτων που εμφανίζονται κατά την εφηβική ηλικία και τα οποία σχετίζονται με τη διατροφή. Το γεγονός αυτό έχει στρέψει την προσοχή της επιστημονικής κοινότητας προς διερεύνηση τρόπων βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πασχόντων αλλά και τρόπων αντιμετώπισης των ασθενειών μέσω ειδικής διατροφής. Η παρούσα μελέτη ξεκινά με μια σύντομη περιγραφή της σημαντικότητας της ισορροπημένης διατροφής στο κρίσιμο αυτό αναπτυξιακό στάδιο και των παραγόντων που διαδραματίζουν ρόλο στη διατροφή των εφήβων. Ακολουθεί σύντομη περιγραφή των παθολογικών νοσημάτων που απαντώνται στους εφήβους και αναλύονται σε διατροφική βάση, σύμφωνα με τις τελευταίες βιβλιογραφικές εξελίξεις. Στη συνέχεια, η εργασία εστιάζει στους στόχους των διατροφικών παρεμβάσεων από το διαιτολόγο ανά παθολογική ασθένεια αλλά και στις ανάγκες σε μακροθρεπτικά ή / και μικροθρεπτικά συστατικά. Ακολουθεί το κεφάλαιο της τεχνητής διατροφής στο οποίο αναλύονται μερικά από τα εφηβικά νοσήματα για τα οποία επιλέγεται ως μέθοδος σίτισης η τεχνητή διατροφή, είτε η εντερική είτε η παρεντερική.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Διατροφή
Εφηβεία
Διατροφική παρέμβαση
Μακροθρεπτικά
Τεχνητή διατροφή

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2015-11-26


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)