Διατροφή εφήβων - παθολογικές καταστάσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Διατροφή εφήβων - παθολογικές καταστάσεις

Ναυρόζογλου, Μαρία

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών παρατηρείται αύξηση των νοσημάτων που εμφανίζονται κατά την εφηβική ηλικία και τα οποία σχετίζονται με τη διατροφή. Το γεγονός αυτό έχει στρέψει την προσοχή της επιστημονικής κοινότητας προς διερεύνηση τρόπων βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πασχόντων αλλά και τρόπων αντιμετώπισης των ασθενειών μέσω ειδικής διατροφής. Η παρούσα μελέτη ξεκινά με μια σύντομη περιγραφή της σημαντικότητας της ισορροπημένης διατροφής στο κρίσιμο αυτό αναπτυξιακό στάδιο και των παραγόντων που διαδραματίζουν ρόλο στη διατροφή των εφήβων. Ακολουθεί σύντομη περιγραφή των παθολογικών νοσημάτων που απαντώνται στους εφήβους και αναλύονται σε διατροφική βάση, σύμφωνα με τις τελευταίες βιβλιογραφικές εξελίξεις. Στη συνέχεια, η εργασία εστιάζει στους στόχους των διατροφικών παρεμβάσεων από το διαιτολόγο ανά παθολογική ασθένεια αλλά και στις ανάγκες σε μακροθρεπτικά ή / και μικροθρεπτικά συστατικά. Ακολουθεί το κεφάλαιο της τεχνητής διατροφής στο οποίο αναλύονται μερικά από τα εφηβικά νοσήματα για τα οποία επιλέγεται ως μέθοδος σίτισης η τεχνητή διατροφή, είτε η εντερική είτε η παρεντερική.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Διατροφή
Εφηβεία
Διατροφική παρέμβαση
Μακροθρεπτικά
Τεχνητή διατροφή


2015-11-26


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.